Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet vastustivat aborttia Madridissa

Tuhannet ihmiset osallistuivat sunnuntaina Espanjan pääkaupungissa Madridissa aborttia vastustavaan mielenosoitukseen. Espanjan hallitus on valmistelemassa lakia, joka sallisi abortit myös julkisissa sairaaloissa.

– Aina on vaihtoehtoja. Aborttia seuraa aina trauma, mutta siitä ei puhuta, sanoi mielenosoitukseen tyttärensä kanssa tullut Yolanda Torosio, 44.

Viranomaisten mukaan paikalle oli tullut noin 9 000 ihmistä, kun taas protestin järjestäneen Yes to Life -järjestön mukaan paikalla oli liki 20 000 protestoijaa.

Abortti sallittiin Espanjassa vuonna 1985, mutta katolisessa maassa monet lääkärit kieltäytyvät edelleen tekemästä abortteja, minkä vuoksi naiset joutuvat matkustamaan satoja kilometrejä.

Maata johtava sosialistihallitus suunnittelee lukuisia lievennyksiä aborttilakeihin, vaikka mielipidemittausten mukaan valtaosa espanjalaisista kannattaa nykyistä lainsäädäntöä.