Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisille tuttu lentoyhtiö joutui kohun keskelle – väitetään nostaneen hintoja sotapakolaisten kustannuksella

Suomalaisille tuttu lentoyhtiö Ryanair on joutunut syytösten kohteeksi Ukrainassa käytävän sodan seurauksena.

Brittilehti The Guardian kirjoittaa, että lentoyhtiön väitetään nostaneen lentojen hintojaan Puolasta Irlantiin kasvavan kysynnän vuoksi. Sotaa pakenevia ukrainalaisia on tiettävästi pyrkinyt Puolasta myös Irlannin suuntaan.

Kohu on kasvanut sellaisiin mittoihin, että Irlannissa asiaan ollaan ottamassa kantaa ministeritasolla.

Väitteitä Ryanairin toiminnasta esitti Ukrainan Irlannin-suurlähettiläs Larisa Gerasko. Ryanair on tyrmännyt näkemykset täysin perusteettomina.

Irlannin liikenneministeri Eamon Ryania on pyydetty selvittämään, voisiko Ryanair auttaa sodan uhreja kaupallisten lentojen sijaan humanitaarisilla lennoilla.

– Olemme jatkuvasti yhteydessä Ryanairin kanssa. Koronakriisin aikana yhtiö auttoi meitä useaan otteeseen saamaan ihmisiä pois vaikeista paikoista, Ryan kertoi Morning Ireland -ohjelmassa.

The Guardianin mukaan Varsovasta Dubliniin suuntautuvien lentojen kysyntä on kasvanut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Irlanti poisti ukrainalaisia koskevat viisumirajoitukset. Lehti kertoo, että tulevien päivien lennot on loppuunmyyty.