Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR supisti tappiotaan – korona kiusasi edelleen

VR Groupin vertailukelpoinen liiketappio supistui viime vuonna 14,1 miljoonaan euroon toissa vuoden 26,1 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 5,9 prosenttia 838 miljoonaan euroon.

VR:n mukaan pitkittynyt koronapandemia vaikutti edelleen merkittävällä tavalla junamatkustamiseen ja sitä kautta koko yhtiön liiketoimintaan.

– Vaikkei VR Matkustajaliikenteen kysyntä elpynyt koronaa edeltäneelle tasolle, kuitenkin on ilahduttavaa, että kaukoliikenteen matkamäärät kasvoivat vapaa-ajan matkustuksen vaikutuksesta, kertoo toimitusjohtaja Lauri Sipponen tiedotteessa.

VR Matkustajaliikenteen matkamäärät noudattelivat hänen mukaansa pandemian aaltoilua ja rajoitusten kehittymistä viime vuoden aikana. Matkustaminen painottui vapaa-aikaan, kun taas laaja etätyöpainotteinen työskentely vähensi arjen työmatkustamista.

– Keväällä junien matkustajamääriä jouduttiin rajoittamaan määräajaksi, ja myös ravintolavaunut olivat osan vuodesta suljettuina. Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne oli keskeytyneenä valtaosan vuodesta, Sipponen muistuttaa.

Tavaraliikenne pysyi hyvällä tasolla

Tavaraliikenteessä kuljetusmäärät sen sijaan pysyivät hyvällä tasolla, ja VR Transpointin suoriutuminen oli Sipposen mukaan erityisen tärkeää yhtiölle.

Transpointin markkinatilanne oli positiivinen, koska maailmantalous oli kasvu-uralla ja Suomenkin talous- ja vientikehitys suotuisaa. Kotimaassa etenkin metsä- ja metalliteollisuuden kuljetusten kysyntä oli hyvällä tasolla.

– Poikkeuksellinen korona-aika on koetellut koko konsernia, mutta henkilöstömme on kuitenkin arvokkaalla työpanoksellaan pitänyt suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä, Sipponen tiivistää.