Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmisoikeusjärjestö kehottaa Ukrainaa lopettamaan sotavankien esittelyn propagandakuvissa

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) kehottaa Ukrainaa lopettamaan venäläisten sotavankien esittelyn propagandakuvissa ja -videoissa. Järjestön mukaan tällainen toiminta rikkoo Geneven sopimuksia sodan oikeussäännöistä, joihin Ukrainakin on sitoutunut.

Human Rights Watchin mukaan venäläisvankeja on esitelty ainakin Ukrainan tiedustelupalvelun (SBU) ja mahdollisesti myös Ukrainan sisäministeriön ylläpitämillä sosiaalisen median tileillä. Järjestö myös kehottaa sosiaalisen median alustoja ja tiedotusvälineitä karsimaan tarjonnastaan kansainvälistä humanitaarista oikeutta loukkaavat sotavankikuvat.

– Venäjän joukkojen tekemät loukkaukset ovat laajamittaisia ja aiheuttavat siviileillä kärsimystä. Samaan aikaan Ukrainalla on selkeitä velvoitteita, joita sen pitää noudattaa, mukaan lukien sotavankien kohtelu, perustelee HRW:n lainopillinen neuvonantaja Aisling Reidy.