Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KRP:n nimissä on lähetetty huijausviestejä – toimi näin, jos sähköpostissasi vihjataan "artiklasta 360"

Keskusrikospoliisin (KRP) nimissä on lähetetty huijaussähköposteja. KRP varoittaa, että viestit eivät tule poliisilta, vaan poliisia jäljitteleviltä rikollisilta.

Yhteistä viesteissä on, että niissä on pdf-muotoisia liitetiedostoja ja niiden otsikoissa mainitaan "artikla 360". Lisäksi niissä väitetään vastaanottajan syyllistyneen rikoksiin.

KRP neuvoo vastaanottaneita poistamaan viestin avaamatta liitetiedostoja ja noudattamatta viestin ohjeita. Mitään muita toimia ei poliisin mukaan tarvitse tehdä, ellei ole avannut viestiä ja toiminut sen ohjeiden mukaisesti.

Jos kuitenkin on avannut viestin ja vastannut siihen omilla pankkitiedoillaan, poliisi neuvoo olemaan heti yhteydessä omaan pankkiin ja tekemään asiasta myös rikosilmoituksen.

Poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa muistuttaa, että viestin muoto voi muuttua. Sisältöön ei tule kuitenkaan reagoida.

Euroopan poliisiviranomainen Europol on myös poliisin mukaan varoittanut vastaavista huijausyrityksistä. KRP:n mukaan Europolin nimissä on tehty huijauspuheluita. Vastaavaa ei kuitenkaan ole Suomessa tapahtunut.