Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uroksen konkurssi sai sinetin – yhtiö ei valittanut käräjäoikeuden konkurssipäätöksestä

Oulun käräjäoikeuden päätös asettaa teknologiayhtiö Uros konkurssiin on saanut lainvoiman. Käräjäoikeudesta kerrottiin STT:lle torstaina, että yhtiö ei määräajassa valittanut oikeuden päätöksestä.

Käräjäoikeus asetti Uroksen konkurssiin helmikuussa. Konkurssia vaativat valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera , työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sekä pankit Nordea ja Oulun Osuuspankki . Uros vastusti konkurssihakemusta.

Käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan, että yhtiö on konkurssilaissa tarkoitetulla tavalla muutoin kuin tilapäisesti maksukyvytön. Oikeuden mukaan Uroksella on velkoja ainakin lähes 13,5 miljoonaa euroa ja kassavaroja vain noin 14 000 euroa.

Esitutkinta törkeästä avustuspetoksesta jatkuu

Jo aiemmin Oulun käräjäoikeus oli määrännyt Uroksen ja sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta yhteisvastuullisesti takavarikkoon yli kuuden miljoonan euron arvosta.

Takavarikon syynä on poliisin tutkinnassa oleva epäilty törkeä avustuspetos. Tutkinta liittyy Business Finlandin eli silloisen Tekesin vuosina 2011–2013 Urokselle antamiin miljoonien eurojen tuotekehityslainoihin ja avustuksiin. Business Finlandin mukaan Uros salasi rahoittajalta sopimukset, joilla rahoitetuissa projekteissa kehitettävät tai aikaansaadut tulokset myytiin ja luovutettiin luxemburgilaiselle tytäryhtiölle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Heikkinen kertoi torstaina STT:lle, että esitutkinta on edelleen kesken.

Suuri yleisö sai tietää oululaistaustaisesta Uroksesta maaliskuussa 2020, kun Tampereen areena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Uroksen talousongelmien ja muiden epäselvyyksien tultua julkisuuteen areenan hallitus irtisanoi sponsorisopimuksen yhtiön kanssa. Sittemmin areenan nimi on muutettu Nokia Arenaksi.