Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivit rakoilevat Venäjällä – suuren mediakonsernin lehdet vaativat näyttävästi "tämän hulluuden lopettamista"

Venäläinen mediakonserni VK-media on tehnyt rohkean ratkaisun. Ainakin neljä konsernin sanomalehteä julkaisi keskiviikkona painettujen lehtiensä pääuutisen paikalla vaatimuksen sotatoimien lopettamisesta Ukrainassa.

Sodan vastainen julistus löytyy ainakin Vecherniy Krasnoturinskin, Vecherniy Karpinskin, Pro Severouralskin ja Globusin pääuutissivuilta.

Lehtien suuressa otsikossa todetaan lyhyesti: "Tämä hulluus on lopetettava".

Otsikon vieressä on lisäksi Roskomnadzorille suunnattu viesti. Roskomnadzor on viestinnän, tietotekniikan ja joukkotiedotusvälineiden toimintaa valvova valtion organisaatio Venäjällä.

"Roskomnadzor on kieltänyt venäläisiä viestimiä käyttämästä Ukrainan tapahtumista sanaa sota. Mutta jos kutsuu mustaa valkoiseksi, se on siitä huolimatta musta", kirjoitetaan lehdissä.

Ilmoituksen yhteydessä on myös QR-koodi, jonka lukeminen ohjaa allekirjoittamaan vetoomuksen sodan lopettamiseksi. Vetoomuksessa oli keskiviikkona jo yli miljoona allekirjoitusta.

Roskomnadzor on Ukrainan sodan aikana pakottanut useat lehdet ja verkkosivustot lopettamaan toimintansa. Tiistaina vietiin toimilupa ainakin Echo of Moscow -verkkosivustolta ja televisiokanava/verkkolehti Dozhdilta.