Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Työsyrjintä johtuu yleisimmin terveydentilasta ja iästä

Suomalaisessa työelämässä esiintyvä syrjintä johtuu yleisimmin terveydentilasta ja iästä, selviää valtioneuvoston teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuslaitos Laboren ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemässä tutkimuksessa selvitettiin kokonaiskuvaa syrjinnästä Suomen työelämässä.

Kyselytutkimuksissa yleisimmät perusteet syrjinnälle olivat terveydentila sekä nuori ja vanha ikä. Kyselyissä vastaajat kuvaavat omakohtaisia kokemuksia ja havaintoja syrjinnästä.

Kyselyaineistojen lisäksi tutkittiin viranomaisaineistoja. Esimerkiksi työsuojeluviranomaisen asiakasaloitteisissa tarkastuksissa ikä oli yleisin syrjintäperuste.

Merkittävin kasvu työsuojeluviranomaisen tarkastuksissa oli kuitenkin alkuperään, kieleen ja kansalaisuuteen perustuvassa syrjinnässä.

Työsyrjintärikoksissa yleisimmin esiintyvä syrjintäperuste oli terveydentila ja toiseksi yleisin sukupuoli.

Tutkimus keskittyi yhdenvertaisuuslaissa ja tasa-arvolaissa kiellettyihin syrjintäperusteisiin. Perusteita ovat muun muassa sukupuoli, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, terveydentila, vammaisuus ja seksuaalinen suuntautuminen.

Anonyymistä työnhausta hyötyvät yli 55-vuotiaat ja ihmiset, joilla vieraskielinen nimi

Tutkimuksessa selvitettiin myös työnhaussa ja rekrytoinnissa tapahtuvaa syrjintää.

Muun muassa etniseen vähemmistöön kuuluvia ja iäkkäämpiä ihmisiä kutsutaan muita harvemmin työhaastatteluun.

Tutkimuksen tekijät kertovat, ettei tutkimuksessa löytynyt yhtä selkeää työkalua, joka vähentäisi rekrytointisyrjintää.

Arviointi Helsingin kaupungin anonyymin rekrytoinnin kokeilusta antoi kuitenkin toivoa siitä, että anonyymi työnhaku voisi olla toimiva työkalu. Alustavien tulosten perusteella anonyymistä työnhausta hyötyvät yli 55-vuotiaat sekä ihmiset, joilla on vieraskielinen nimi.

Toisaalta näyttöä ei löytynyt sille, että anonyymisoinnilla olisi vaikutusta sukupuolten väliseen tasa-arvoon rekrytoinnissa.

Tutkimuksen tekijät muistuttavat, että kokonaiskuvan muodostaminen työsyrjinnästä Suomessa on haastavaa. Tiedon määrässä ja laadussa on merkittäviä eroavaisuuksia, ja eri kyselytutkimusten kysymysmuotoilut ja kohderyhmät ovat erilaisia.