Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsensa Tampereella järveen hukuttanut nainen syyllistyi lapsensurmaan syyntakeettomana

Pirkanmaan käräjäoikeus jätti maanantaina tuomitsematta rangaistukseen naisen, jota syytettiin pienen lapsensa murhasta Tampereella. Oikeuden mukaan nainen syyllistyi lapsensurmaan syyntakeettomana.

Lapsensurmaa sovelletaan tapauksissa, joissa nainen surmaa lapsensa synnytyksestä johtuvassa uupumuksessa tai ahdistuksessa. Oikeuden mukaan naisen teolle ei oikeudenkäynnissä löytynyt muuta vaikutinta kuin hänen vointinsa heikentyminen synnytyksen jälkeen.

Lapsensurmasta voidaan tuomita vähintään neljä kuukautta tai enintään neljä vuotta vankeutta. Mielentilatutkimuksen mukaan nainen oli kuitenkin tekohetkellä syyntakeeton, eikä oikeudella ollut syytä arvioida tilannetta toisin.

– (Syytetty) ei pystynyt tekohetkellä hahmottamaan tekonsa perustelemattomuutta ja oikeudettomuutta. Hän on ollut siten teon aikana syyntakeeton eikä ole teosta rangaistusvastuussa, oikeus katsoi tuomiossaan.

Nelikymppinen nainen syötti seitsemän kuukauden ikäiselle lapselleen ensin rauhoittavaa lääkettä soseeseen sekoitettuna ja sitten hukutti tämän järveen viime vuoden toukokuussa. Myöhemmin samana päivänä nainen putosi alas maantiesillalta.