Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikka ja Portugali ilmoittivat lähettävänsä varusteita Ukrainaan – Italia päätti siirtää 110 miljoonaa euroa Ukrainalle

Kreikka lähettää puolustusvarusteita Ukrainaan, kertoi Kreikan pääministerin Kyriakos Mitsotakisin kanslia sunnuntaina. Lausunnon mukaan kahden sotilaskuljetuskoneen on määrä lähteä Kreikasta kohti Puolaa sunnuntaina. Lausunnossa ei kerrottu tarkemmin, millaisia varusteita koneissa kuljetetaan.

Lisäksi Kreikka toimittaa Ukrainalle humanitaarista apua. Pääministerin kanslian mukaan myös humanitaarista apua sisältävän kuljetuksen on määrä lähteä matkaan sunnuntaina. Kuljetuksen mukana matkustaa myös Kreikan varapuolustusministeri Nikos Hardalias.

Kreikka syytti lauantaina Venäjää Ukrainassa asuvien etnisten kreikkalaisten surmaamisesta. Kreikan mukaan ainakin 10 etnistä kreikkalaista on surmattu Ukrainan kaakkoisosassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Ukrainassa asuu noin 100 000 ihmistä, jotka ovat etniseltä taustaltaan kreikkalaisia.

Kreikka: Venäjän Ateenan-suurlähetystö valehtelee

Venäjän Ateenan-suurlähetystö on vakuuttanut, että Venäjä kohdistaa iskujaan ainoastaan sotilaskohteisiin, ei siviilien asuttamiin alueisiin. Kreikan ulkoministeriön tiedottajan mukaan suurlähetystö valehtelee.

– Se mitä suurlähetystö sanoi, on valitettavasti vale. Meillä on todisteita siitä, tiedottaja sanoi kreikkalaiselle tv-kanavalle.

Portugali puolestaan ilmoitti sunnuntaina lähettävänsä Ukrainaan sotilasvarusteita. Maan puolustusministeriön mukaan Ukrainaan lähetetään muun muassa kypäriä ja kranaatteja.

– Portugali tukee Ukrainaa, joka puolustaa itseään perusteettomalta, laittomalta ja hyväksymättömältä hyökkäykseltä, puolustusministeri Joao Cravinho tviittasi.

Saksa toimittaa aseapua "mahdollisimman nopeasti"

Portugalin tavoin myös esimerkiksi Hollanti, Ranska ja Belgia ovat sanoneet lähettävänsä Ukrainaan aseapua. Lauantaina myös Saksa pyörsi aiemman kielteisen kantansa aseavun toimittamisesta Ukrainalle.

Saksa lähettää maan hallinnon mukaan Ukrainaan tuhat panssarintorjunta-asetta sekä 500 Stinger-ilmatorjuntaohjusta. Lisäksi se valtuutti Hollannin lähettämään Ukrainaan 400 rakettikäyttöistä kranaatinheitintä. Saksan hallituksen lauantaina antaman lausunnon mukaan aseet toimitetaan Ukrainaan "mahdollisimman nopeasti".

Italia päätti siirtää 110 miljoonaa euroa Ukrainalle

Italia on päättänyt siirtää välittömästi 110 miljoonaa euroa Ukrainalle osoituksena solidaarisuudesta ja tuesta. Asiasta kertoo Italian ulkoministeri Luigi Di Maio Twitterissä.

Di Maio kertoo myös informoineensa päätöksestä ukrainalaista virkaveljeään Dmytro Kulebaa.

CNN: Puola tarjoaa käyttöön junan, jolla kuljettaa haavoittuneita Ukrainasta Puolaan

Puola on päättänyt tukea Ukrainaa tarjoamalla käyttöön junan, jolla voidaan kuljettaa haavoittuneita, uutisoi CNN. Ukrainan hallinnon edustajan mukaan junalla on tarkoitus kuljettaa haavoittuneita Puolan pääkaupungin Varsovan sairaaloihin.

Puolaan on saapunut Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen suuret määrät ukrainalaisia. Maan sisäministeri kertoi eilen, että maiden välisen rajan on viime päivinä ylittänyt arviolta 115 000 ukrainalaista.

Puolan lisäksi ukrainalaisia on saapunut myös Slovakiaan, Romaniaan, Unkariin ja Moldovaan, kertoo BBC.