Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viro kehotti EU-maita sulkemaan ilmatilansa venäläiskoneilta, Venäjän ilmatilan sulkeminen Suomelta voisi iskeä Finnairiin

Tänään Viro, Latvia ja Slovenia ovat kieltäneet ilmatilansa käytön kaikilta venäläiskoneilta. Aiemmin Britannia kielsi Venäjän kansallisen lentoyhtiön Aeroflotin koneita laskeutumasta Britanniaan.

Viron pääministeri Kaja Kallas kehotti Twitterissä kaikkia EU-maita toimimaan samoin.

Suomen ilmatilan sulkeminen venäläisiltä lentokoneilta tarkoittaisi sitä, että venäläiset lentoyhtiöt joutuisivat reitittämään oman liikenteensä niin, ettei se kulkisi Suomen ilmatilan yli. Näin kertoo ylijohtaja Jarkko Saarimäki liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Hänen mukaansa tällä hetkellä ei ole valmisteilla konkreettisia toimenpiteitä.

– Totta kai tällaisessa tilanteessa seuraamme tilannetta jatkuvasti, Saarimäki sanoo STT:lle.

Venäjän ilmatilan sulkeminen voisi iskeä Finnairiin

Jos Suomi sulkisi ilmatilansa venäläisten lentoyhtiöiden koneilta, olisi mahdollista, että Venäjä tekisi vastaavan Suomea koskevan päätöksen.

Finnairille Venäjän yli kulkevat Aasian reitit ovat hyvin tärkeitä, joten mahdollinen ilmatilan sulkeminen voisi iskeä siihen kovaa.

Traficomille ilmatilan käytön rajoittamiset ovat Saarimäen mukaan hyvin teknisiä asioita.

Viime toukokuussa Traficom suositteli suomalaisia lentoyhtiöitä välttämään lentämistä Valko-Venäjän ilmatilassa. Taustalla oli tapaus, jossa Valko-Venäjä pakotti Ryanairin koneen laskeutumaan Minskiin, ja samassa yhteydessä otettiin kiinni valkovenäläinen oppositioaktivisti.