Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvimyrsky Eunice on aiheuttanut ainakin 16 ihmisen kuoleman Euroopassa

Euroopassa ainakin 16 ihmistä on kuollut talvimyrsky Eunicen vuoksi. Kuolonuhrien määrä kasvoi lauantaina samaan aikaan, kun yli miljoonalle kotitaloudelle ja yritykselle ympäri Eurooppaa pyrittiin palauttamaan sähköjä.

Pelastusviranomaisten mukaan myrskyn seuraukset, esimerkiksi puiden kaatumiset, ovat johtaneet kuolemiin Britanniassa, Irlannissa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa ja Puolassa.

Britannian junaliikenteestä vastaavat yhtiöt neuvoivat ihmisiä välttämään matkustamista, koska suuri osa rautatieverkosta oli suljettu kovien tuulenpuuskien takia. Englannissa tuulet puhalsivat puuskissa voimakkaimmillaan noin 54 metriä sekunnissa.

Myös Hollannissa rautatieverkosto oli Eunicen takia halvaantunut, eivätkä esimerkiksi nopeat Eurostar-junat kyenneet liikennöimään Britanniasta ja Ranskasta voimajohtojen vahingoittumisen takia.

Ranskassa ja Irlannissa on kärsitty niin ikään katkoksista sähkönjakelussa ja raideliikenteessä. Saksassa Deutsche Bahn sanoi, että yli tuhat kilometriä raiteita oli vahingoittunut.

Puolassa oli lauantaina iltapäivästä vielä yli 1,2 miljoonaa asiakasta vailla sähköä. Britanniassa puolestaan oli saatu palautettua sähköt 1,2 miljoonalle, mutta 226 000 kodin ja yrityksen kerrottiin edelleen olevan sähköttä.

Perjantaina Lontoo ilmoitti ensimmäistä kertaa säävaroituksessa niin sanotusta "punaisesta tasosta", joka tarkoittaa hengenvaaraa.