Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti suunnittelee suurinvestointia uuteen logistiikkakeskukseen – yhtiö odottaa verkkokauppamarkkinan kaksinkertaistuvan

Posti kertoo suunnittelevansa uutta logistiikkakeskusta Suomeen. Päätös yli sadan miljoonan euron investoinnista tehdään tämän tai ensi vuoden aikana, kun suunnittelun eteneminen on riittävän pitkällä.

Toteutuessaan uusi logistiikkakeskus aloittaisi toimintansa aikaisintaan tämän vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla.

Toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kertoo tiedotteessa, että yhtiö odottaa verkkokauppamarkkinan kaksinkertaistuvan Suomessa tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

– Investointi on merkittävä ja täysin strategiamme mukainen, sillä toteutuessaan se vahvistaisi kyvykkyyttämme tuottaa tehokkaita, nopeita ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti optimoituja palveluita koko verkkokauppalogistiikan arvoketju huomioiden, Kuusisto perustelee.

Postin mukaan yhtiön nykyiset lajittelukeskukset tukevat verkkokaupan kasvua vielä pitkään, mutta lisäkapasiteetille ja uuden sukupolven teknologialle on selvä tarve.

Seuraavassa vaiheessa Posti kartoittaa rakennushankkeesta kiinnostuneita kuntia ja kaupunkeja Etelä-Suomen alueella. Mahdollisen rakennuspaikan valintaan vaikuttavat muun muassa keskeinen sijainti niin henkilöstön saatavuuden ja työmatkojen kuin logistiikkaratkaisujen kannalta.

Kannattavuuteen vaikutti yleinen työvoimapula

Postin oikaistu liiketulos heikkeni loka-joulukuussa 18,7 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 31,4 miljoonasta eurosta. Liikevaihto pysyi liki ennallaan noin 444 miljoonassa eurossa.

Koko vuoden oikaistu liiketulos oli 60 miljoonaa euroa, mikä on hieman vähemmän kuin toissa vuonna. Sen sijaan liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia vajaaseen 1,6 miljardiin euroon.

– Vuoden viimeisen neljänneksen kannattavuuteen vaikuttivat yleinen työvoimapula, energian hinnannousu sekä koronasta johtuneet poissaolot, jotka vaativat ylitöitä ja tilapäistä työvoimaa, Kuusisto kertoo.