Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitu 44 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, uusia tartuntoja reilut 12 000

Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 44 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa kaikkiaan 2 214.

THL kertoi tänään 12 410 uudesta koronavirustartunnasta. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat. Viikko sitten tartuntoja raportoitiin lähes 19 900.

Viimeksi kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on Suomessa raportoitu lähes 72 000, kun tartuntojen lukumääräoli sitä edeltävän kahden viikon ajanjaksola lähes 105 000. Luvut ovat pyöristettyjä.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Vahvistettujen tartuntojen määrä koko pandemian ajalta on THL:n mukaan 582 383 kappaletta.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden kokonaismäärässä vain vähäisiä muutoksia

Koronan vuoksi sairaalahoidossa on nyt 684 potilasta, joista tehohoidossa on 40. Sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärässä ei ole suuria muutoksia kuukauden ajanjaksolla. Sairaalahoidossa olevien potilaita on ollut viimeisen kuukauden kuluessa lähes kokoa ajan yli 600.

Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on kuitenkin laskenut. Tammikuun puolenvälin jälkeen tehohoitoa vaatien koronapotilaiden määrä oli yli 60, kun viime viikon lopulla tehohoitoa saavien potilaiden määrä oli hieman yli 30.

Lähes puolet Suomen väestöstä saanut kolmannen koronarokotteen

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt 2,7 miljoonaa ihmistä eli 48,9 prosenttia Suomen väestöstä, THL kertoo.

Toisen annoksen ottaneita on 4,2 miljoonaa, mikä on 75,6 prosenttia väestöstä. Ensimmäisen rokotteen ottaneita on puolestaan runsaat 4,4 miljoonaa eli noin 80 prosenttia väestöstä.

Kokoontumisrajoitukset päättyvät huomenna Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa

Lounais-Suomen aluehallintoviraston (avi) tänään tekemän päätöksen nojalla kokoontumisrajoitukset päättyvät Satakunnan ja Varsinais-Suomen kunnissa huomisesta alkaen. Käytännössä päätös tarkoittaa, että maakuntien alueilla voidaan jälleen järjestää kaikenlaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Avin mukaan asiakkaille ja osallistujille tarkoitetuissa tiloissa toiminta on edelleen jäjrestettävä niin, että osallistujien välisen lähikontakin aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Tartuntariskiä madaltavia toimenpiteitä voivat avin mukaan olla esimerkiksi maskien edellyttäminen ja ilmanvaihdon tehostaminen.

----

Juttua korjattu klo 15.26: Suomessa on raportoitu 44 uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, ettei uusia virukseen liittyviä kuolemia olisi raportoitu.