Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienen lapsensa hukuttamisesta Tampereella syytetty nainen todettiin syyntakeettomaksi

Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeus alkoi torstaina käsitellä juttua, jossa nelikymppistä naista syytetään pienen lapsensa murhasta. Lapsi löytyi kuolleena Tampereen Särkijärven Lukonlahden rantavedestä viime vuoden toukokuussa.

Syyttäjän mukaan nainen syötti seitsemän kuukauden ikäiselle lapselleen ensin rauhoittavaa lääkettä soseeseen sekoitettuna ja myöhemmin hukutti tämän järveen.

Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista vankeusrangaistusta. Rangaistusta määrättäessä on kuitenkin otettava huomioon mielentilalausunto, syyttäjä totesi. Mielentilatutkimuksen mukaan nainen oli teon hetkellä syyntakeeton. Hänet on määrätty tahdosta riippumattomaan hoitoon.

– Lääkkeet annettuaan syytetty on lähtenyt lapsensa kanssa ulos kävelylle ja päätynyt Lahdesjärven rantaan. Kävelyllä hän huomasi, että lapsi ei ollutkaan menehtynyt saamiensa lääkkeiden johdosta. Tämän vuoksi syytetty on mennyt lapsen kanssa järveen ja hukuttanut hänet pitämällä ainakin hänen kasvojaan vedessä, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Tämä tukee syyttäjän mukaan sitä, että teko on tehty vakaasti harkiten. Lapsi on ollut täysin puolustuskyvytön, minkä vuoksi tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, syyttäjä sanoi. Syyttäjän mukaan nainen oli hakenut myös internetistä etukäteen tietoa lapsensurmista ja kyseisen lääkkeen maksimiannoksesta.

Myöhemmin samana päivänä lapsen äiti putosi alas maantiesillalta Pyhäjärventielle lähellä Hervannan liittymää. Hän sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Nainen on kiistänyt murhasyytteen, mutta on myöntänyt surmanneensa lapsen.

Todistaja: Nainen käveli ohi märissä vaatteissa

Syytetty nainen on ollut vapautensa menettäneenä toukokuusta 2021 alkaen.

Syytetty ei saapunut paikalle oikeudenkäyntiin, vaan hän osallistui istuntoon etäyhteyden kautta kasvot peitettynä.

Oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina muun muassa kahta ohikulkenutta todistajaa. Heistä toinen kertoi nähneensä naisen tulleen Lukonlahden suunnalla vaatteet märkinä lastenvaunujen kanssa. Syyttäjän esittelemän kuva-aineiston mukaan vaunut löydettiin myöhemmin läheltä tekopaikkaa.

Osa oikeudenkäynnistä oli määrätty salaiseksi, minkä vuoksi myös median sallittiin seurata oikeudenkäynnistä vain rajattuja osia. Myös poliisin esitutkintamateriaali jutussa on määrätty salaiseksi.

Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa helmikuun 28. päivänä.

---

Juttua korjattu klo 18.57: Korjattu jutun otsikkoa, josta aiemmin saattoi saada virheellisen käsityksen, että asiassa olisi jo annettu tuomio. Todellisuudessa tässä vaiheessa naista syytetään asiassa.