Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppa.comin myynti jäi loppuvuonna odotuksia vaisummaksi

Verkkokauppa.comin loppuvuosi jäi edellisvuotta vaisummaksi, yhtiö kertoo tilinpäätöksessään. Liikevaihto laski neljä prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, ja vertailukelpoinen liikevoitto pieneni 14 prosenttia 5,3 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan loppuvuoden kampanjasesongin kysyntä jäi odotuksia ja edellisvuotta vaisummaksi. Myös joulumyynti jäi vaisummaksi, kun koronan omikronvariantti sai asiakkaat välttelemään kivijalkakauppoja. Myös saatavuushaasteet näkyivät myynnissä.

Yhtiö ennakoi, että koronapandemian vaikutukset alkavat tänä vuonna asteittain helpottaa. Komponenttipula ja rahtiliikenteen ruuhkautuminen vaikuttaa kuitenkin muun muassa näytönohjaimien saatavuuteen tämän vuoden aikana.

Kuluttajien käyttäytyminen on muuttunut koronapandemian aikana, ja Verkkokauppa.com uskoo, että asiakkaiden siirtyminen yhä enenevässä määrin verkkoon on pysyvää. Yhtiö uskoo pystyvänsä hyödyntämään tätä siirtymää ja kasvattamaan markkinaosuuttaan.

Hallitus esittää, että osinkoa jaetaan 0,246 euroa osakkeelta. Lisäksi hallitukselle esitetään valtuutta päättää yhteensä 0,186 euron osakekohtaisesta osingosta, joka maksetaan kolmena vuosineljänneksenä.