Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset valitsee tänään Niikon seuraajan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi, valinta osunee Halla-ahoon

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee tänään Mika Niikon (ps.) seuraajan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Valinta osunee perussuomalaisten entiseen puheenjohtajaan Jussi Halla-ahoon.

Niikko ilmoitti tiistaina eroavansa tehtävästä sen jälkeen, kun hänen Ukrainaa ja Natoa koskevat twiittinsä olivat herättäneet laajasti kritiikkiä.

Niikko kirjoitti muun muassa, että Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tai jonkun muun pitäisi "astua julkisuuteen ja sanoa, että Ukraina ei liity Natoon". Tämän katsottiin olevan vastoin Suomen näkemystä, jonka mukaan jokainen maa päättää puolustusratkaisuistaan itse.

Halla-aho kirjoitti Ukrainan koskemattomuudesta

Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Riikka Purra kertoi STT:lle aiemmin, ettei usko kenenkään eduskuntaryhmästä vastustavan Halla-ahon valintaa. Hän kertoi asiasta keskustellun puolueen ja eduskuntaryhmän johdossa.

Halla-aho tviittasi keskiviikkona ukrainaksi, että eduskunta, mukaan lukien perussuomalaiset, tukee Ukrainan koskemattomuutta, sen oikeutta itsensä puolustamiseen sekä sen oikeutta päättää liittymisestään kansainvälisiin järjestöihin.

Halla-ahon twiitti oli vastaus Ukrainan Suomen-suurlähettiläälle Olga Dibrovalle, joka oli jakanut yhden Mika Niikon twiitin sitä kommentoiden. Saatteessa luki, että on ukrainalaisten ja Naton jäsenmaiden asia päättää Ukrainan Nato-jäsenyydestä.