Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä vaatii nelikymppiselle naiselle elinkautista vankeusrangaistusta lapsensa murhasta Tampereella

Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa on alkanut käsittely jutussa, jossa nelikymppistä naista syytetään pienen lapsensa murhasta. Lapsi löytyi kuolleena Tampereen Särkijärven Lukonlahden rantavedestä viime vuoden toukokuussa.

Syyttäjän mukaan nainen syötti seitsemän kuukauden ikäiselle lapselleen ensin rauhoittavaa lääkettä soseeseen sekoitettuna ja myöhemmin hukutti tämän järveen.

– Lääkkeet annettuaan syytetty on lähtenyt lapsensa kanssa ulos kävelylle ja päätynyt Lahdesjärven rantaan. Kävelyllä hän huomasi, että lapsi ei ollutkaan menehtynyt saamiensa lääkkeiden johdosta. Tämän vuoksi syytetty on mennyt lapsen kanssa järveen ja hukuttanut hänet pitämällä ainakin hänen kasvojaan vedessä, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Tämä tukee syyttäjän mukaan sitä, että teko on tehty vakaasti harkiten. Lapsi on ollut täysin puolustuskyvytön, minkä vuoksi tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, syyttäjä sanoi. Syyttäjän mukaan nainen oli hakenut myös internetistä etukäteen tietoa lapsensurmista ja kyseisen lääkkeen maksimiannoksesta.

Myöhemmin samana päivänä lapsen äiti putosi alas maantiesillalta Pyhäjärventielle lähellä Hervannan liittymää. Hän sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista vankeusrangaistusta. Rangaistusta määrättäessä on kuitenkin otettava huomioon mielentilalausunto, syyttäjä toteaa. Syytetty määrättiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen.

Nainen myönsi surman, mutta kiisti murhan

Nainen on kiistänyt murhasyytteen, mutta on myöntänyt surmanneensa lapsen. Hänen mukaansa tekoa ei kuitenkaan ole tehty vakaasti harkiten.

Hän on ollut vapautensa menettäneenä toukokuusta 2021 alkaen.

Juttu käsitellään pitkälti salassa

Syytetty ei saapunut paikalle oikeudenkäyntiin, vaan hän osallistui istuntoon etäyhteyden kautta kasvot peitettyinä.

Osa oikeudenkäynnistä oli määrätty salaiseksi, joten myös median sallittiin seurata oikeudenkäynnistä vain rajattuja osia. Myös poliisin esitutkintamateriaali jutussa on määrätty salaiseksi.