Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi rikos vie naisia eniten vankilaan: "Kokemukset ovat alkaneet jo lapsuudessa"

Naisvangin yleisin rikos Suomessa on väkivaltarikos. Väkivaltarikosten osuus rikostaustaisilla naisilla on 43 prosenttia, kun se miehillä on noin 37 prosenttia.

Kriminaalihuollon tukisäätiössä on kehitetty uudenlainen verkkokuntoutusmalli naisille, joilla on taustalla väkivaltaista käyttäytymistä tai riski väkivaltaan.

Naisvangeilla on tutkitusti suhteellisesti miehiä enemmän traumaattisia elämänkokemuksia kuten fyysisen, psyykkisen ja seksuaalisen hyväksikäytön kokemuksia.

– Lähes kaikilla asiakkaillamme eli rikostaustaisilla naisilla on taustalla koettua väkivaltaa. Osalla väkivallan kokemukset ovat alkaneet jo lapsuudessa. Nämä kokemukset ovat yksi syy siihen, että näillä naisilla tunnesäätelyyn ja toiminnan ohjaukseen sekä sitä kautta väkivaltaiseen käyttäytymiseen liittyvät ongelmat korostuvat, sanoo tiedotteessa kuntoutusmallia kehittävän hankkeen projektipäällikkö Sari Lönnberg Kriminaalihuollon tukisäätiöstä.