Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Renkaiden voitto yli kaksinkertaistui viime vuonna – loppuvuosi oli vaisumpi

Nokian Renkaiden viime vuoden liikevoitto paisui 268 miljoonaan euroon 120 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi lähes kolmanneksella reiluun 1,7 miljardiin euroon.

– Nokian Renkaiden tiimi teki erinomaista työtä vuoden 2021 vaiherikkaissa olosuhteissa. Saavutimme kaikkien aikojen korkeimman liikevaihdon ja paransimme tulosta, minkä lisäksi liiketoiminnan rahavirta oli vahva ja markkina-asemamme vahvistui kaikilla avainalueilla, kertoo toimitusjohtaja Jukka Moisio tiedotteessa.

Loppuvuosi sujui kuitenkin vaisummin. Liikevaihto nousi loka-joulukuussa 24 prosenttia 513 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto supistui 53 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 71 miljoonasta eurosta.

– Vuoden 2021 toisella vuosipuoliskolla raaka-aine- ja logistiikkakustannukset nousivat jyrkästi. Vastasimme tähän korottamalla myyntihintojamme. Inflaatiopaineiden odotetaan jatkuvan vuonna 2022, mikä vaatii systemaattisia hinnankorotuksia ja tarkkaa kustannusten hallintaa myös jatkossa, Moisio sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön mittava investointivaihe on takana, mikä antaa hyvät lähtökohdat kasvaa orgaanisesti ja tehdä vahvaa taloudellista tulosta.

– Tulevaisuuden suoriutumista vauhdittavat uudet tuotteet sekä jatkuva operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittäminen, ja ne ovat painopistealueitamme myös vuonna 2022, Moisio kertoo.

---

Korjattu aiempaa uutista: koko vuoden liikevaihto oli 1 714 miljoonaa euroa, ei 714 miljoonaa euroa.