Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Republikaanipuolue antoi huomautuksen kahdelle kongressihyökkäyksen tutkintaan osallistuneelle jäsenelleen

Yhdysvalloissa republikaanipuolue antoi perjantaina virallisen huomautuksen kahdelle jäsenelleen, jotka ovat osallistuneet entisen presidentin Donald Trumpin roolia kongressihyökkäyksessä selvittävään tutkintaan.

Edustajainhuoneen jäsenet Liz Cheney ja Adam Kinzinger saivat puolueen kansallisen komitean kokouksessa epäluottamuslauseen. Puolueen mukaan kaksikon käytös on ollut "tuhoisaa Yhdysvaltain edustajainhuoneelle, republikaanipuolueelle ja tasavallallemme".

Kansallisen komitean päätöslauselman mukaan Cheneytä ja Kinzingeriä ei enää tueta republikaanisen puolueen jäseninä.

Cheney ja Kinzinger kuuluvat ainoina republikaaneina edustajainhuoneen asettamaan tutkintakomiteaan, joka selvittää viime vuoden loppiaisena tapahtunutta Trumpin kannattajien tunkeutumista Yhdysvaltain kongressitaloon. Valtauksessa kuoli useita ihmisiä.

Trumpin kiivaimmat kannattajat ovat kuukausia ajaneet Trumpia kritisoineiden Cheneyn ja Kinzingerin erottamista puolueesta.

Kinzinger on jäämässä pois kongressista marraskuun välivaalien jälkeen. Cheney puolestaan on vaarassa menettää oman paikkansa edustajainhuoneessa.