Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perjantaiksi suunniteltu Convoy Finland -mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa, varoittaa poliisi

Perjantaiksi suunniteltu Convoy Finland -mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa, sanoo poliisi. Helsingin poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin aina siihen asti, kunnes tapahtuma on päättynyt.

Sosiaalisessa mediassa suunniteltu mielenosoitus pyrkii tukkimaan Helsingin keskustan katuja autoilla. Mielenosoituksessa vaaditaan polttoaineiden verotuksen puolittamista, kaikkien koronatoimenpiteiden kumoamista sekä Suomen hallituksen eroa.

Ylikomisario Jarmo Heinonen kertoi STT:lle keskiviikkona iltapäivällä, ettei poliisi ollut saanut tapahtumasta virallista ilmoitusta.

– Poliisiin on oltu tapahtuman tiimoilta yhteydessä ja nyt yritetään järjestää tapaamista poliisin ja tapahtuman järjestäjän kesken. Jos tapahtumaa halutaan järjestää luvallisesti, on mielenosoitusilmoituksen tultava 24 tuntia ennen suunniteltua alkamisaikaa eli torstaina iltakuuteen mennessä, Heinonen totesi myöhemmin poliisin tiedotteessa.

Helsingin keskustassa voimassa raskaan liikenteen rajoitusalue

Poliisi kertoi, ettei se päästä raskasta liikennettä keskustaan. Helsingin keskustassa on voimassa raskaan liikenteen rajoitusalue. Rajoitus ei koske linja-autoja. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella.

– Pitkille ajoneuvoille ei ole myönnetty erityislupia, joten tällaisilla ajoneuvoilla ei rajoitusalueelle ole asiaa. Ajoneuvojen pysäköinti keskelle tietä häiritsee kohtuuttomasti liikennettä, eikä tällainen toiminta nauti kokoontumislain suojaa, Heinonen painotti tiedotteessa.

Poliisi ei kertonut STT:lle keskiviikkoiltana, miten se aikoo toimia, jos Convoy Finland -mielenosoitus toteutuu ja raskaita ajoneuvoja pyrkii Helsingin keskustaan.

– Emme mene yksityiskohtiin, mutta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on yksinkertaisinta pyrkiä ohjeistamaan kuljettajia, jos joku meinaa tulla keskustaan, Heinonen sanoi STT:lle.

Tarkoitus on saada tietoa Helsingin keskustan raskaan liikenteen rajoitusalueesta jo ennakkoon ja viimeistään matkan varrella.

Poliisi ei keskiviikkoiltana esittänyt mahdollista arviota siitä, kuinka paljon mielenilmaisu voisi toteutuessaan kerätä osallistujia.

– Sosiaalisessa mediassa kiinnostuksen osoittaminen on aika paljon helpompaa, mutta toteutunut määrä on yleensä paljon pienempi. On tässä potentiaalia, että suurikin tapahtuma voisi tulla, Heinonen sanoi.