Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Viikonlopun aikana raportoitu 14 439 koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 14 439 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat.

Kahden viime viikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuus on 1 747 sataatuhatta asukasta kohden.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koko epidemian aikana Suomessa on todettu kaikkiaan noin 490 000 koronatapausta. Sairaalahoidossa on THL:n mukaan 669 koronatartunnan saanutta potilasta, joista tehohoidossa on 50 potilasta.

Koronapositiivisten sairaalapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Koronatartunnan saaneiden tehohoitopotilaiden määrä puolestaan on laskenut kolmella ihmisellä.

Sairaalassa olevista koronapotilaista osa on sairaalassa ensisijaisesti muun syyn kuin koronaviruksen vuoksi.

Uusia koronaan liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu perjantain jälkeen 48. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 1 990.

Yli puolet 12 vuotta täyttäneistä ottanut kolmannen rokotteen

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt noin 2,48 miljoonaa ihmistä eli 51,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Määrä on kasvanut perjantaista noin 84 000:lla. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 45,6 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on vajaat 4,1 miljoonaa, mikä on 85,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt 75,3 prosenttia.

Ensimmäisen rokotteen ottaneita puolestaan on yli 4,3 miljoonaa.