Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Pienen lapsen isä teki karmean löydön tutulta pulkkareitiltä – "Tuossa olisi voinut käydä pahasti"

Helsingin Sanomat kertoo tapauksesta, jossa nelivuotiaan pojan isä teki järkyttävän löydön pulkkareitin varrelta Helsingin Malmilla. Maahan oli jäädytetty pitkähkö veitsi pystyyn.

Ylä-Malmilla asuva Jerry Hagelberg oli maanantaina poikansa kanssa pulkalla liikkeellä huomatessaan, että maasta, osittain sulaneen jään keskeltä, törrötti pystyyn jäädytetty veitsi. Helsingin Sanomien mukaan Hagelberg löysi vielä toisenkin veitsen. Se oli irrallaan lähes vieressä.

– Kysyin pojalta, tietääkö hän, mikä tuo on. Poika vastasi, että puukko, ja lisäsi, että niihin ei saa koskea ja ne ovat vaarallisia, Hagelberg sanoo.

Hagelberg irrotti pystyssä olevan veitsen ja otti matkaansa toisenkin teräaseen. Lopulta ne päätyivät Hagelbergin asuintalon metallijätekierrätysastiaan.

– Samassa paikassa on nyt talvisin ollut lumivallit, mutta maanantaina oli jo jonkin verran sulaa. Pystyssä ollut puukko on ollut varmaankin lumivallin alla piilossa, Hagelberg kertoo.

Perheenisä sanoo Helsingin Sanomissa kulkevansa poikansa kanssa samaa reittiä kahdesti päivässä.

– Olen vetänyt pulkkaa varmaan kymmenen tai 15 sentin etäisyydellä veitsestä aamulla. On pakko pitää silmällä lapsia ja eläimiä. Tuossa olisi voinut käydä pahasti.

Helsingin Sanomien mukaan veitsien löytäjä soitti asiasta poliisille. Poliisista kerrottiin, ettei rikosilmoitusta oikein voi tehdä, sillä löydöt olivat yksittäisiä.