Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin 70 kuoli jemeniläiseen vankilaan tehdyssä tuhoisassa ilmaiskussa

Lähi-idässä Jemenissä ainakin 70 ihmistä on kuollut ja lähes 140 haavoittunut vankilaan tehdyssä ilmaiskussa, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Isku tapahtui maan pohjoisosassa Saadassa, jossa alueen sairaaloiden on kerrottu täyttyneen uhreista. Iskun tekijää ei ole kerrottu. Isku tehtiin kuitenkin sen jälkeen, kun Saudi-Arabian koalitiota vastaan taistelevat huthikapinalliset väittivät tehneensä ohjusiskun Arabiemiraattien Abu Dhabiin. Iskussa kuoli kolme ihmistä.

Lisäksi kolmen lapsen kerrotaan kuolleen satamakaupunki Hodeidan jalkapallokentälle tehdyssä iskussa. Pelastakaa lapset -järjestön mukaan isku oli Saudi-Arabian johtaman koalition tekemä.

Saudi-Arabian johtaman liittouman tukemat hallituksen joukot ja huthit ovat käyneet veristä sisällissotaa vuodesta 2014. Sota on aiheuttanut myös yhden maailman pahimmista humanitaarisista katastrofeista.

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut Abu Dhabiin tehdyt iskut, jossa kuoli kaksi intialaista ja yksi pakistanilainen. Neuvoston tämän hetkinen puheenjohtajamaa Norja tuomitsi myös tämänpäiväiset iskut Jemeniin.

– Olemme erittäin huolissamme -- tämä ei ole hyväksyttävää, sanoi neuvoston puheenjohtaja, Norjan YK-suurlähettiläs Mona Juul.