Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotelli- ja ravintola-alan pienyrittäjät perustivat oman etujärjestön – järjestön mukaan kustannustukien rakentamisessa on epäonnistuttu

Hotelli- ja ravintola-alan pienyrittäjät ovat perustaneet oman etujärjestön Horeca Suomi ry:n ajamaan alan mikro- ja pk-yrittäjien asemaa.

Järjestön puheenjohtajan Hanna Virtasen mukaan mitkään koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi myönnettävät kustannustuet eivät ole kohdanneet alan pienyritysten tarpeita.

– Kustannustukien rakentamisessa on todellakin epäonnistuttu, Virtanen painottaa.

Tällä hetkellä hallitus pähkäilee sen kanssa, miten esimerkiksi ruokaravintolat ja anniskeluun keskittyvät ravintolat voitaisiin erottaa toisistaan rajoitusten suhteen. Virtanen arvioi, että erottelua ei olisi kovinkaan vaikea tehdä.

– Ravintoloiden eriyttäminen toisistaan olisi suhteellisen helppoa vaikka arvonlisäverokantoja tarkastelemalla, mutta tällaista ei ole tehty, hän sanoo. 

Tapaamista Maran johdon kanssa pyydetty

Järjestö perustelee toimintansa käynnistämistä sillä, ettei alan pienyrittäjien asiaa kuule kukaan.

Alalla toimii jo etujärjestö Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara. Virtasen mukaan Maran toimintaan ei olla varsinaisesti tyytymättömiä, mutta pienyrittäjien järjestöllä olisi lisää annettavaa alan edunvalvontaan.

Horeca on pyytänyt tapaamista Maran johdon kanssa keskustellakseen siitä, miten järjestöt voisivat olla avuksi toisilleen.