Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omassakin puolueessa arvostellaan Britannian pääministeri Johnsonin osallistumista koronasulkua rikkoneisiin juhliin

Britannian pääministeri Boris Johnson on saanut kritiikkiä osallistumisestaan koronasulkua rikkoneisiin puutarhajuhliin myös oman konservatiivipuolueensa sisältä.

Kaikki Johnsonin hallituksen ministerit antoivat tukensa pääministerille, mutta muutamat pääministerin oman puolueen kansanedustajat ovat jo vaatineet julkisuudessa hänen eroaan. Eroa on vaatinut muun muassa Skotlannin konservatiivijohtaja Douglas Ross.

Jos 54 konservatiivipuolueen kansanedustajaa osoittaa epäluottamuksensa Johnsonille, puolueen puheenjohtajan kohtalosta järjestetään äänestys.

Pääministeri Johnson myönsi keskiviikkona osallistuneensa virka-asuntonsa puutarhajuhliin vuoden 2020 toukokuun pahimpaan korona-aikaan. Tätä ennen Johnson vältteli monta viikkoa vastaamasta kysymykseen, oliko hän ollut juhlissa.

Jo keskiviikkona useat opposition edustajat vaativat pääministerin eroa.

Juhlista on aloitettu riippumaton selvitys, joka valmistuu aikaisintaan ensi viikolla. Johnson on kehottanut kaikkia odottamaan selvityksen valmistumista. Hän vakuutti ottavansa täyden vastuun toimistaan.