Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohditko milloin puhelinliittymän määräaikaisuus päättyy? Uudella palvelulla tarkastat sen helposti

Kuluttajat voivat tämän vuoden alusta lähtien tarkastaa tekstiviestillä matkapuhelimensa määräaikaisen liittymäsopimuksen päättymispäivän, tiedottaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Viraston mukaan palvelun tarkoituksena on edistää kilpailua tarjoamalla helppo ja välitön tapa tarkastaa nykyisen sopimuksensa voimassaolo.

Kaikki kuluttajille matkaviestinverkkopalveluita tarjoavat teleyritykset tukevat uutta palvelua.

Palvelu toimii lähettämällä tekstiviestin SOPIMUS, tai ruotsiksi ABONNEMANG numeroon 18321, jonka jälkeen vastauksena saa välittömästi tekstiviestin, joka kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän. Palvelu kertoo myös, mikäli sopimus onkin toistaiseksi voimassa oleva.

Traficomin mukaan kuluttaja voi hyödyntää palvelua esimerkiksi silloin, kun hän saa toiselta teleyritykseltä kiinnostavan liittymätarjouksen ja harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista.

– On hienoa, että meillä on ensimmäistä kertaa tarjolla kuluttajille helppokäyttöinen teleyritysten kanssa yhteistyössä kehitetty palvelu, jolla voi tarkastaa nykyisen määräaikaisen sopimuksensa päättymispäivän, iloitsee Traficomin erityisasiantuntija Timo Murto.

Palvelu perustuu lakiin sähköisen viestinnän palveluista ja Traficomin antamaan tekniseen määräykseen. Teleyrityksillä on velvollisuus tarjota kuluttajille ilmainen ja helppokäyttöinen tapa tarkastaa määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksensa päättymispäivä helppokäyttöisesti. Tekstiviesteihin perustuvan teknologian arvioidaan tällä hetkellä täyttävän parhaiten vaatimuksen helppokäyttöisyydestä. Teleyritykset raportoivat palvelusta säännöllisesti Traficomille, joka valvoo palvelun toteuttamista.