Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Lentoliikenne jumissa koronan ja sään takia – Biden seuraavaksi puhelimeen Ukrainan presidentin kanssa

Biojätteestä kierrätetään vasta alle puolet

Biojätteen kierrätysasteen pitäisi nousta Suomessa huomattavasti, jos jätettä halutaan kierrättää tavoitteen mukaisesti.

Kaikesta yhdyskuntajätteeseen kuuluvasta biojätteestä kierrätetään nyt arviolta alle puolet, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta. Tavoitteena on, että ensi vuoteen mennessä biojätteestä hyödynnettäisiin 60 prosenttia.

Kierrätettävästä biojätteestä noin puolet menee kompostointiin ja puolet mädätyslaitoksiin, joissa siitä jalostetaan biokaasua ja lannoitevalmisteita.

Biden keskustelee puhelimessa Zelenskyin kanssa Ukrainan tilanteesta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskustelee tänään puhelimessa ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Valkoisen talon edustaja on sanonut, että Biden korostaa Zelenskyille Yhdysvaltain tukevan Ukrainan alueellista koskemattomuutta.

Perjantaina toimittajille puhunut Biden korosti tehneensä Venäjän presidentille Vladimir Putinille äskettäisen puhelinkeskustelun aikana selväksi, ettei Ukrainaan voi hyökätä. (Lähde: AFP)

Kolme ihmistä kateissa Coloradon tuhoisien maastopalojen jäljiltä

Lähes tuhat kotia tuhonneiden maastopalojen jäljiltä on kateissa kolme ihmistä Yhdysvaltojen Coloradon osavaltiossa. Maastopalot riehuivat Superiorin ja Louisvillen kaupungeissa aivan osavaltion suurimman kaupungin Denverin tuntumassa.

Maastopalojen vuoksi kymmeniätuhansia ihmisiä joutui pakenemaan kodeistaan.

Boulderin piirikunnan sheriffi Joe Pelle kertoi tiedotustilaisuudessa, että kadonneiden etsintää on vaikeuttanut pahasti tuhoutuneet rakennukset sekä niiden päälle satanut 20 sentin lumikerros. (Lähde: AFP)

Huono sää ja koronatartunta-aalto vaikeuttivat Yhdysvalloissa lentoliikennettä

Yhdysvalloissa on jouduttu perumaan yli 2 700 lentoa lauantain aikana huonosta säästä ja koronatartunnoista johtuen. FlightAware-verkkosivuston mukaan kello 6 Suomen aikaa maailmanlaajuisesti oli peruttu lähes 4 700 lentoa. Lisäksi lähes 6 000 lentoa oli myöhässä Yhdysvalloissa.

Pahimmissa ongelmissa oli SkyWest-lentoyhtiö, joka oli joutunut perumaan 23 prosenttia lennoistaan. Lentokentistä pahimmissa ongelmissa on ollut Chicagon alueen kentät, ja alueelle on odotettavissa lumimyrsky.

Koronavirus on kiusannut myös lentoyhtiöiden työntekijöitä, joten lentoja on jouduttu perumaan tartuntojen ja altistumisten vuoksi.(Lähde: AFP)

Nashvillen Juuse Saroksella hurja ilta, pysäytti 37 laukausta

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros joutui tekemään kovan työn joukkueensa maalilla, kun Nashville kukisti Chicago Blackhawksin maalein 6–1. Saros torjui ottelussa 37 kertaa ja antautui vain kertaalleen.

Chicagon Philipp Kurashevin tekemän kavennusmaalin syötti joukkueen suomalaishyökkääjä Henrik Borgström, joka on pelaamissaan 18 ottelussa kerännyt tällä kaudella tehot 2+2.

Nashvillen hyökkääjät Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund jäivät joukkueen maalikarkeloissa pisteittä. Chicagon maalivahti Kevin Lankinen oli sivussa, koska hänet on asetettu koronaprotokollaan. Se tarkoittaa sitä, että Lankinen on joko saanut koronavirustartunnan tai altistunut virukselle.

Montreal Canadiens keskeyttää kaiken toiminnan torstaihin asti lukuisten koronatartuntojen vuoksi

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Montreal Canadiens keskeyttää kaiken toimintansa ensi viikon torstaihin, 6. tammikuuta asti. Syynä ovat lukuisat koronavirustartunnat.

Peräti 16 joukkueen pelaajaa oli poissa lauantai-illan ottelusta Florida Panthersia vastaan, koska heidät oli asetettu koronaprotokollaan. Se tarkoittaa, että pelaajat olivat joko saanet koronavirustartunnan tai altistuneet sille.

Joukkueen suomalaispelaajista ottelusta olivat sivussa Joel Armia ja Artturi Lehkonen, mutta Sami Niku ja Jesse Ylönen olivat kaukalossa.

Montrealilta on peruttu ainakin neljä seuraavaa kotiottelua. (Lähde: AFP)