Media: Yhdysvaltalaisnäyttelijä Betty White on kuollut – suomalaiset muistavat hänet ehkä parhaiten tv-sarjasta Tyttökullat

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Betty White on kuollut 99-vuotiaana, kertoivat viihdesivusto TMZ ja People -aikakauslehti.

TMZ kertoi lähteisiinsä viitaten, että White kuoli kotonaan perjantaiaamuna paikallista aikaa.

Whiten ehkä tunnetuin rooli ainakin Suomessa oli tv-sarja The Golden Girl, jota esitettiin meillä nimellä Tyttökullat. Yhdysvalloissa tätä komediasarjaa esitettiin vuosina 1985–1992.

Kahdeksan vuosikymmentä kestäneen uransa aikana White ehti näytellä lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

White jatkoi näyttelemistä vielä yli 90-vuotiaana. Vuonna 2019 hän antoi äänensä tiikerilelu Bitey Whitelle elokuvassa Toy Story 4, kertoo BBC .

White olisi täyttänyt sata vuotta 17. tammikuuta. Merkkipäivää oli tarkoitus juhlistaa elokuvateattereissa eri puolilla Yhdysvaltoja uudella dokumentti-tyyliin tehdyllä elokuvalla, jossa kerrotaan Whiten elämästä ja urasta.

White syntyi vuonna 1922 Illinoisissa. Urallaan hän sai useita palkintoja, muun muassa viisi Primetime Emmy -palkintoa, joka jaetaan tunnustuksena Yhdysvaltain prime time tv-ohjelmissa menestymisestä.

Vuonna 2015 hänelle ojennettiin Emmy-palkinto kunnianosoituksena elämäntyöstä.

White tunnettiin myös eläinten ystävänä, joka työskenteli tiiviisti Los Angelesin eläintarhan ja eläinten terveyttä edistävän hyväntekeväisyysjärjestön Morris Animal Foundationin kanssa.

– Olen itse asiassa onnekkain elossa oleva vanha lyyli. Puolet elämästäni on työskentelyä rakastamassani ammatissa ja toinen puolisko on työskentelyä eläinten kanssa, hän sanoi aikanaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka