Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu tänään yli 9 600 koronavirustartuntaa – mukana noin 6 000 tartuntaa joulunpyhiltä

Suomessa on tänään raportoitu 9 619 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Isossa luvussa on tartuntojen aiempien raportointiongelmien vuoksi mukana vajaat 6 000 tartuntaa ajalta 23.–27. joulukuuta. Loput 3 688 tartuntaa ovat kahdelta viime päivältä.

THL:n mukaan raportointiongelma keskittyi yhteen suureen laboratorioon, jossa todetut tapaukset eivät olleet päivittyneet tartuntatautirekisteriin ajallaan. Laboratoriossa käsitellään pääasiassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) otettuja koronanäytteitä.,

Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoi aamupäivällä viestipalvelu Twitterissä , että sairaanhoitopiirin näytteissä ylitettiin eilen ensimmäistä kertaa 3 000 positiivisen raja. Alueella eilen analysoiduista noin 9 700 näytteestä liki kolmannes oli positiivisia.

Kuolleista 90 prosenttia yli 60-vuotiaita

THL kertoi torstaina raportoineensa myös kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu pandemian aikana 1 554.

Useampi kuin yhdeksän kuollutta kymmenestä on ollut yli 60-vuotiaita. Ikäryhmässä todetut koronatartunnat sen sijaan muodostavat vain noin kymmenesosan kaikista Suomessa todetuista koronatartunnoista.

Yhteensä Suomessa on raportoitu koko pandemian aikana 239 339 koronavirustartuntaa.

THL:n viimeisimpien tietojen mukaan Suomessa on sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 343 potilasta. Heistä 56 on tehohoidossa. Luvut päivittyvät seuraavan kerran huomenna.

Husin alueella ilmaantuvuusluku yli tuhat

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt 643, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 376. THL:n tietojen mukaan selvästi suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Husin alueella, jossa se on 1 123. Luvut ovat pyöristettyjä.

Ilmaantuvuus on korkeaa myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (649), Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (641) ja Satakunnan sairaanhoitopiirissä (552).

Vähiten tartuntoja suhteessa väkilukuun kahdelta viime viikolta on puolestaan Kainuun sairaanhoitopiirissä (120). Seuraavaksi vähiten virus jyllää Ahvenanmaan (153) ja Itä-Savon (175) sairaanhoitopiirien alueilla.