Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Hus esittää uusia tiukkoja rajoituksia Uudellemaalle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) esittää Uudellemaalle tiukkoja lisärajoituksia, uutisoi Helsingin Sanomat maanantai-iltana.

Sanomalehden tietopyyntöön vastannut Hus lähetti asiasta lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle maanantaina.

Sairaanhoitopiiri esittää, että yleisötilaisuuksien korkein sallittu osallistujamäärä lasketaan 10 henkilöön ja että liikunta- ja harrastustilat sekä kuntosalit suljettaisiin kolmeksi viikoksi. Rajoitusten tulisi Husin mukaan astua voimaan viimeistään joulun jälkeen.

Hus ehdottaa suljettavaksi myös yleisiä saunoja, uimahalleja, kylpylöitä, tanssin harrastamiseen tarkoitettuja tiloja, kuoro- ja harrastajateatteritiloja, sisäleikkipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Hus varoitti aiemmin, että herkästi leviävä omikronmuunnos aiheuttaa joulun ja uuden vuoden aikaan riskin koko erikoissairaanhoidon toimintakyvylle. Se suositteli myös kontaktien omaehtoista välttämistä sekä koronapassin tauolle laittamista.

Rajoituksia jo käyttöön Varsinais-Suomessa

Aiemmin maanantaina Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa määräajaksi sisällä ja ulkotiloissa.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat voimassa osallistujamäärästä riippumatta keskiviikosta alkaen vuoden loppuun asti, eikä rajoituksista voi poiketa koronapassilla.

Lisäksi Varsinais-Suomessa suljetaan yleisölle avoimet, tanssipaikkoina, kuorolaulu- tai harrastajateatteritoimintaan tai vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytetyt tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi.

Myös Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä puoltaa uusia rajoituksia. Se on muun muassa suosittanut aluehallintovirastoa kieltämään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella sekä kiristämään ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja. Rajoituksia ei voisi välttää koronapassin avulla.