Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK: Etiopian väkivalta voi levitä myös valtion rajojen yli

Etiopian väkivalta saattaa levitä paitsi maan sisällä, myös Etiopian rajojen ulkopuolelle Afrikassa, varoitti YK perjantaina.

YK:n varaihmisoikeuskomissaari Nada al-Nashif sanoi, että vihan, väkivallan ja syrjinnän lisääntymisen riski on erittäin suuri. Hänen mukaansa julma konflikti saattaa kärjistyä yleiseksi väkivallaksi.

– Tällä voi olla suuria seurauksia, ei vain miljoonille ihmisille Etiopiassa, vaan myös koko lähialueella, komissaari arvioi.

Al-Nashif myös painotti, että 13 kuukautta kestäneen Etiopian konfliktin kaikki osapuolet ovat syyllistyneet vakaviin väärinkäytöksiin.

Taistelut alkoivat, kun Etiopian pääministeri Abiy Ahmed lähetti joukkoja Tigrayn maakuntaan syytettyään alueen hallitsevaa puoluetta hyökkäyksistä liittovaltion armeijan leireille. Tigrayssa ja muualla maassa sotivat kapinalliset ovat edenneet lähimmillään 200 kilometrin päähän pääkaupunki Addis Abebasta.