Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian maanviljelijät purkivat yli vuoden kestäneen protestileirinsä

Intiassa tuhannet maanviljelijät ovat viikonlopun aikana purkaneet yli vuoden ajan paikallaan olleen protestileirinsä pääkaupunki Delhin ulkopuolella. Samalla maanviljelijät ovat juhlineet sitä, että heidän protestinsa tuotti tulosta ampumalla ilotulituksia ja soittamalla musiikkia.

Pääministeri Narenda Modi taipui viime kuussa kumoamaan maanviljelijöiden vastustaman lakiuudistuksen. Maanviljelijöiden mukaan laki olisi heikentänyt heidän toimeentuloaan ja vienyt voiton suuryritysten käsiin. Hallituksen mukaan lakiuudistus oli taas tarpeellinen maanviljelysektorin modernisoinniksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Syyskuussa 2020 hyväksytty lakipaketti olisi antanut yksityisten yritysten toimia maataloussektorilla.

Lakiuudistus sai kymmenettuhannet maanviljelijät protestoimaan uudistusta vastaan lähes vuoden ajan.

– Olimme valmiita osoittamaan mieltämme niin kauan kuin se olisi vaatinut. Mutta olemme iloisia, että hallitus hyväksyi vaatimuksemme ja voimme palata kotiin, sanoi protestoija Sativinder Singh.

Intian noin 1,3 miljardista asukkaasta noin kaksi kolmasosaa saa elantonsa maatalouden kautta.