Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Yhdysvaltojen tornadojen uhriluku nousi yli 80:een, huono ajokeli piinaa lähes koko Suomea

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Yhdysvaltojen tornadojen uhriluku nousi yli 80:een - ainakin kuusi kuoli Amazonin varaston romahdettua

Yhdysvalloissa riehuneiden tornadojen uhriluku on noussut yli 80:een. Viimeisimpänä tiedotettiin ainakin kuuden ihmisen kuolleen tornadon romahdutettua verkkokauppa Amazonin varaston Illinoisin osavaltion Edwardsvillessä, kun yövuoro oli ollut käsittelemässä joululahjatilauksia.

Suurin osa kuolonuhreista on tullut Kentuckyn osavaltiossa, jossa kuolonuhreja on noin 70. Kokonaisuhrimäärän on pelätty kasvavan edelleen.

Perjantai-iltana paikallista aikaa Yhdysvaltain keskiosia riepotelleen myrskyn arvellaan aiheuttaneen noin 30 tornadoa, jotka aiheuttivat myös mittavia aineellisia vahinkoja. (Lähde: AFP)

Presidentti Biden lupaa apua tornadojen riepottelemille osavaltioille

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden on luvannut liittovaltiolta apua tornadojen riepottelemille osavaltioille. Biden kertoi televisioidussa tilaisuudessa, että kyseessä oli todennäköisesti yksi pahimmista tornadokatastrofeista maan historiassa.

Presidentti myös kutsui tapahtunutta tragediaksi ja sanoi, että ilmastonmuutos tekee sääilmiöistä aiempaa intensiivisempiä.

Biden lupasi myös vierailla tuhoalueilla, mutta sanoi haluavansa varmistaa, ettei hänen vierailunsa ole haitaksi pelastusoperaatiolle. (Lähde: AFP)

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lähes koko Suomessa

Ajokeli on huono lähes koko maassa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Mahdollisesti vaarallisen kelin varoitus on voimassa kaikissa Manner-Suomen maakunnissa Pirkanmaata ja Satakuntaa lukuun ottamatta.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaasta jalankulkusäästä ja huomattavasta liukastumisriskistä Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa.

Tänään sataa lunta ajoittain erityisesti maan itäisissä ja pohjoisissa osissa, ja seassa voi tulla myös jäätävää vesi- tai tihkusadetta.

Päivän mittaan sää alkaa poutaantua lännestä alkaen. Maanantaille ei toistaiseksi ole luvassa varoituksia minnekään päin maata.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy uudelleen tänään

Keväästä 2020 tauolla ollut junaliikenne Suomen ja Venäjän välillä alkaa uudelleen tänään. Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi nyt maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan VR:n mukaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma tänään Youtubessa

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tapahtumaa voi seurata tänään etäyhteyksien kautta. Musiikki- ja hyväntekeväisyystapahtuma järjestetään nyt 49. kerran.

Antti Vuoren orkesterin ja solistina toimivan laulaja Jepa Lambertin esitysten tallenne on katsottavissa Suomen Lähetysseuran Youtube-kanavalla.

Tilaisuus taltioidaan Viikin kirkosta yhteistyössä Malmin seurakunnan kanssa.

Lähetyksen tallenne on katsottavissa Lähetysseuran Youtube-kanavalla loppiaiseen asti.

Tyynenmeren saariryhmä Uusi-Kaledonia äänestää jälleen itsenäistymisestä

Tyynenmeren saariryhmä Uusi-Kaledonia äänestää kolmatta kertaa kansanäänestyksessä, haluaako se pysyä osana Ranskaa. Kolme kansanäänestystä on peruja taannoisesta rauhansopimuksesta, jonka tarkoituksena oli vähentää jännitteitä saarilla.

Ensimmäisessä äänestyksessä vuonna 2018 uusikaledonialaisten enemmistö halusi edelleen kuulua Ranskaan, ja sama lopputulos tuli vuoden 2020 äänestyksessä.

Äänestyspaikat menevät kiinni Suomen aikaa aamuseitsemältä. Tuloksen uskotaan olevan selvä muutama tunti tämän jälkeen. (Lähde: AFP)

Kevin Lankinen ohitettiin Chicagon maalilla viidesti

Jääkiekon NHL:ssä Kevin Lankinen ohitettiin viidesti Chicagon maalilla Blackhawksien hävitessä niukasti Toronto Maple Leafsille numeroin 5–4. Lankiselle kertyi pelissä 21 torjuntaa.

Buffalo Sabresin ja Washington Capitalsin ottelun varsinainen peliaika päättyi 2–2-tilanteessa. Ratkaisua saatiin odottaa voittolaukauskisaan saakka, joka päättyi lopulta Capitalsin eduksi. Buffalon maalilla Ukko-Pekka Luukkoselle kertyi 40 torjuntaa.

New York Islanders otti 4–2-voiton New Jersey Devilsistä. Islandersin Robin Salo sai toisessa erässä pelin viivyttämisestä jäähyn, jonka aikana joukkuetoveri Zach Praise iski newyorkilaisten voitto-osuman alivoimalla.

Pittsburgh Penguins voitti Anaheim Ducksin kotonaan 1–0, kun taas St. Louis Blues voitti kotipelinsä Montreal Canadiensia vastaan selkein lukemin 4–1.

Lauri Markkasen Clevelandille kolmas perättäinen voitto - Sacramento kaatui

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers on voittanut Sacramento Kingsin lukemin 117–103. Voitto oli Clevelandille kolmas peräkkäinen, sillä joukkue voitti myös kaksi edellistä otteluaan Minnesota Timberwolvesia ja Markkasen entistä seuraa Chicago Bullsia vastaan.

Markkasen oma pistekertymä ottelusta jäi vaatimattomasti kolmeen. Eniten pisteitä, 21, tahkoi Sacramenton Buddy Hield , kakkosena Clevelandin Isaac Okoro 20 pisteellä ja kolmantena niin ikään Clevelandin Jarrett Allen 19 pisteellä.