Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Perussuomalaisissa eniten koronarokotteista kieltäytyviä

Perussuomalaisten kannattajissa on selvästi enemmän koronarokotteista kieltäytyviä kuin muiden suurten tai keskisuurten eduskuntapuolueiden kannattajakunnissa, käy ilmi Helsingin ja Tampereen yliopistojen tekemästä kyselytutkimuksesta.

Vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta kertoo Yle .

Kyselyn mukaan 12 prosenttia perussuomalaisten kannattajista ei aio ottaa koronarokotetta lainkaan. Muiden suurten ja keskisuurten eduskuntapuolueiden kohdalla vastaava luku oli 0–2 prosenttia.

71 prosenttia perussuomalaisten kannattajista kertoi kyselyssä ottaneensa jo kaksi tai kolme rokotusta. Muiden suurten ja keskisuurten eduskuntapuolueiden kohdalla vastaava luku oli 90–95 prosenttia.

Kantarin tämän vuoden lokakuussa tekemään kyselyyn vastasi hieman yli tuhat suomalaista. Tutkimuksessa oli mukana kuusi suurinta eduskuntapuoluetta, eli RKP:n ja kristillisdemokraattien kannattajien suhtautumista rokotteisiin ei kartoitettu.

Tampereen yliopiston terveyssosiologian professorin Piia Jallinojan mukaan perussuomalaisten näkemykset koronarokotteista erottuvat tutkimuksessa selvästi.

– Perussuomalaisten kannattajilla oli enemmän huolia rokotusten haitoista. He ymmärsivät enemmän niitä, jotka kieltäytyvät rokotuksista. He luottivat vähemmän viranomaisten antamaan rokotetietoon ja he olivat haluttomampia itse rokottautumaan, Jallinoja sanoi Ylelle.