Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisätilojen yleisötilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla enintään 20 ihmistä tai paikalla olevilla koronapassit, suosittaa koordinaatioryhmä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi maanantaina uusia suosituksia. Ryhmä suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan pääkaupunkiseudulla 20 henkilöön, jos osallistujilta ei edellytetä koronapassia.

Lisäksi ryhmä antoi suosituksen yleisölle avoimiin tiloihin sekä rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettuihin tiloihin. Niiden käyttö tulisi koordinaatioryhmän mukaan järjestää siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien henkilöiden lähikontaktin tuomaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on edelleen vaikeutunut.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Päijät-Soten alueella epidemiatilanne on huonontunut selvästi ja nopeasti. Viime päivien tartuntamäärät ovat olleet korkeammat kuin koskaan epidemian aikana, kerrotaan hyvinvointiyhtymän nettisivuilla .

Vaikka koronajäljitykseen on siirretty enemmän työntekijöitä, jäljitysviivettä ei ole saatu lyhennettyä kasvavien tartuntalukujen takia.

Oys peruu kiireettömiä ajanvarauksia

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy etenkin perusterveydenhuollon toimintakyvyn heikkenemisen takia kokonaisuudessaan leviämisalueeksi, kertoi tartuntatautien torjunnan johtoryhmä tiedotteessaan maanantaina.

Perusterveydenhuollon työntekijöitä on jouduttu siirtämään yhä enenevässä määrin jäljitystehtäviin, mikä on vaikuttanut muun muassa avoterveydenhuollon toimintakykyyn.

Vaikka tartuntamäärät ovat sairaanhoitopiirin alueella olleet korkeat, sairaalakuormitus on edelleen matala, tiedotteessa todetaan.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) koronapotilaiden määrä kasvoi viikonloppuna. Sairaala valmistautuu potilasmäärien kasvuun edelleen ja peruu kiireettömiä ajanvarauksia. Teho-osastolla otetaan puolestaan käyttöön lisäpaikkoja.