Virusmutaatiot leviävät, Lääkärit ilman rajoja -järjestöltä kova tilitys Suomelle: ”Ryhmä korkean tulotason maita vastustaa maailmanlaajuista solidaarisuutta”

Koronarokotteiden, -lääkkeiden ja -testien laajempaa tuotantoa ja tarjontaa on helpotettava välittömästi. Näin vaatii Lääkärit Ilman Rajoja -järjestö.

– Patenteista luopumista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sanoo tiedotteessa Linda Konate, joka on järjestön Suomen toimiston toiminnanjohtaja.

Intia ja Etelä-Afrikka esittivät jo yli vuosi sitten poikkeuksia koronavirusrokotteiden ja muiden lääketieteellisten työkalujen patentteihin.

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön tiedotteen mukaan yli 100 maata tukee Intian ja Etelä-Afrikan ehdotusta. Neuvottelut eivät kuitenkaan etene, koska ryhmä korkean tulotason maita vastustaa "maailmanlaajuista solidaarisuutta" – Suomi mukaan lukien osana EU:ta.

– On erittäin turhauttavaa nähdä, että juuri näin on käynyt. Virus on jatkanut mutatoitumistaan kaikkien ennustusten mukaisesti. Pandemia ei ole ohi missään ennen kuin se on ohi kaikkialla, Konate toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka