Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Omikronmuunnosta epäillään löytyneen myös Tanskasta, Savonlinnassa kolari, jossa mukana kahdeksan ihmistä - auto katkesi törmäyksen voimasta kahtia

Omikronmuunnosta epäillään löytyneen myös Tanskasta

Tanskassa on todennäköisesti löydetty kaksi tapausta koronaviruksen omikronmuunnosta, kertoo maan terveysministeriö.

Molemmat tapaukset on todettu ihmisillä, jotka ovat saapuneet Tanskaan Etelä-Afrikasta. Asia varmennetaan vielä testeillä.

Molemmat henkilöt on asetettu eristyksiin.

Jos tapaukset vahvistuvat omikronmuunnokseksi, olisi Tanska ensimmäinen Pohjoismaa, josta uutta virusmuunnosta olisi tähän mennessä löydetty.

Britanniassa, Saksassa, Italiassa ja Tshekissä todettiin lauantaina ensimmäiset koronaviruksen omikronmuunnostapaukset. (Lähde: Ritzau)

Israel kieltää ulkomaalaisten matkailijoiden saapumisen maahan omikronmuunnoksen vuoksi

Israel kieltää valtaosin kaikkien ulkomaalaisten matkailijoiden saapumisen maahan, kertoo Haaretz-lehti. Syynä on koronaviruksen uusi omikronmuunnos.

Maahan saapuminen kielletään joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kielto on uutistoimisto Reutersin mukaan voimassa ainakin kaksi viikkoa.

Israel on tiettävästi ensimmäinen maa, joka sulkee rajansa kokonaan uuden variantin vuoksi.

Israelissa on todettu yksi uuden virusmuunnoksen aiheuttama tautitapaus Malawista saapuneella naisella. Uutta varianttia epäillään myös seitsemällä muulla ihmisellä maassa, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu.

Moni unohtaa käyttää työnantajalta saamansa liikunta- tai kulttuuriedun

Suomalaisten työnantajien työntekijöilleen tarjoamia liikunta- ja kulttuurietuja on näillä näkymin jäämässä tänäkin vuonna miljoonien eurojen edestä käyttämättä.

Työhyvinvointipalveluihin erikoistuneen Smartumin kesäkuussa tekemän asiakaskyselyn perusteella yksi syy nousee yli muiden. Vajaa kolmasosa edun käyttämättä jättäneistä työntekijöistä oli yksinkertaisesti unohtanut koko asian, Smartumista kerrotaan.

Osa kyselyyn vastanneista kertoi myös, että etuja ei voi käyttää siten kuin haluaisi tai niiden käyttöön ei ole aikaa. Kyselyyn vastasi yli 30 000 sähköisten Smartum-etujen käyttäjää.

Työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen liikunta- ja kulttuurietua vuosittain verovapaasti enintään 400 eurolla työntekijää kohti.

Savonlinnassa kolari, jossa mukana kahdeksan ihmistä - auto katkesi törmäyksen voimasta kahtia

Etelä-Savossa Savonlinnan Rantasalmentiellä tapahtui yöllä risteyskolari, jossa loukkaantui lievästi kaksi ihmistä. Onnettomuudessa oli mukana myös kuusi muuta ihmistä, joille ei pelastuslaitoksen mukaan tullut vammoja. Heidät vietiin kuitenkin sairaalaan tarkistettavaksi.

Pelastuslaitoksen mukaan Savonlinnan suunnasta tullut auto törmäsi Aholahdentieltä tulleen auton kylkeen. Törmäyksen voimasta Aholahdentieltä tullut auto katkesi keskeltä kahteen osaan.

Pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle, että Savonlinnan suunnasta tulleen auton matkustajat olivat nuoria.

Tänään alkaa adventtiaika

Tänään on ensimmäinen adventti, joka merkitsee uuden kirkkovuoden alkua ja joulun odotuksen käynnistymistä.

Läntisessä kristikunnassa vakiintui keskiajalla käytäntö, jolloin kirkkovuosi alkoi ensimmäisestä adventtisunnuntaista.

Se on yksi merkittävimmistä kirkkopyhistä, ja sen kirkolliseen viettoon kuuluu virsi numero yksi eli Hoosianna-hymni. Hoosianna otettiin virsikirjaan verraten myöhään eli vuonna 1986.

Hymnin kantaesitys oli vuonna 1795 Ruotsissa.

Seattlelle hävinnyt Florida jäi ilman kotivoittoennätystä

Jääkiekkoliiga NHL:n kärkijoukkueisiin kuuluva Florida Panthers hävisi kotonaan Seattle Krakenille lukemin 1–4.

Jos 11 perättäistä kotivoittoa kerännyt Florida olisi onnistunut kaatamaan Seattlen, olisi se saanut nimiinsä vuosikymmeniä vanhan ennätyksen perätysten voitetuista kotiotteluista.

Seattlen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi nappasi ottelussa kaksi syöttöpistettä. Floridan ykköspelaajiin kuuluva Aleksander Barkov oli sivussa ottelusta polvivamman vuoksi.

Tiivis kisapäivä päättää Rukan hiihtojuhlat

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn huiput mittelevät Kuusamon Rukalla vielä tänään ennen kuin maailmancupin sirkus jatkaa muille maille. Yhdistetyn urheilijat aloittavat kisapäivän kello 10.10, kun Ilkka Herola ja kumppanit käyvät HS142-mäkeen. Kymmenen kilometrin hiihto sivakoidaan kello 16.05.

Iivo Niskanen lähtee kärkenä 15 kilometrin vapaan takaa-ajoon kello 13.30. Sitä ennen Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen yrittävät pitää kärkikymmenikön sijansa kello 11.20 alkavassa naisten kympin vapaan takaa-ajossa.

Suurmäen karsinta käydään kello 15.30 ja ensimmäinen kilpailukierros 17.15. Eilisen kilpailuun selvisi suomalaisista vain Niko Kytösaho , joten petrattavaa riittää.

Suomi jatkaa koripalloilun MM-karsintaa tänä iltana

Suomen koripallomaajoukkue pelaa tänä iltana MM-karsinnan toisen ottelunsa, kun Espooseen saapuu Kroatia. Molemmat joukkueet hävisivät torstaina pelatut MM-karsinnan avausottelunsa, Suomi Ruotsille ja Kroatia Slovenialle.

Ottelu Espoon areenalla alkaa kello 19.

Tämän päivän pelien jälkeen MM-karsinnat taukoavat helmikuun lopulle saakka. Silloin Suomi kohtaa kahdesti Slovenian.