Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hallituksen odotetaan käsittelevän ravintolarajoitusten kiristämistä, Britannia keskeyttää lennot kuudesta Afrikan maasta uuden koronavirusmuunnoksen takia

Britannia keskeyttää lennot kuudesta Afrikan maasta uuden koronavirusmuunnoksen takia

Britannia on ilmoittanut keskeyttävänsä väliaikaisesti kaikki lennot kuudesta Afrikan maasta uuden koronavirusmuunnoksen takia.

Keskeytys koskee Etelä-Afrikkaa, jossa uutta muunnosta on havaittu. Muut viisi maata ovat eteläisessä Afrikassa sijaitsevat Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho ja Eswatini.

Britannian terveysministeri Sajid Javid sanoi, että on mahdollista, että uusi muunnos olisi deltamuunnostakin tarttuvampi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan muunnosta on Etelä-Afrikan lisäksi havaittu Botswanassa ja Aasian Hongkongissa. Yhteensä tartuntoja on kirjattu kymmeniä. (Lähde: AFP)

Hallituksen odotetaan käsittelevän ravintolarajoitusten kiristämistä

Valtioneuvoston odotetaan käsittelevän tänään ylimääräisessä istunnossa ravintolarajoitusten kiristämistä heikentyneen koronatilanteen takia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi torstaina sote-ministeriryhmän esittäneen hallitukselle, että ravintolat voisivat tarjoilla alkoholia kello 17:n jälkeen vain koronapassin kanssa.

Ehdotuksen mukaan anniskelu päättyisi kello 17 ja aukiolo kello 18, jos ravintola ei edellytä asiakkailta koronapassia.

Tiukennukset tulisivat voimaan tänä sunnuntaina.

Eduskunta äänestää hybridivaikuttamiseen liittyvästä välikysymyksestä

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta. Opposition tekemä välikysymys koskee Suomen varautumista hybridivaikuttamiseen maan rajoilla.

Taustalla on Valko-Venäjän toiminta, kun se on ohjannut EU:hun pyrkiviä siirtolaisia EU-naapureidensa rajoille unionin painostamiseksi. Välikysymyksessä esitetään, että Suomi voisi vastata hybridivaikuttamiseen mahdollistamalla turvapaikkahakemusten vastaanottamisesta luopumisen määräajaksi.

Hallituksen mukaan tällainen hätätilapykälä ei olisi mahdollinen Suomen perustuslain tai EU-lainsäädännön puitteissa.

Otkes aloitti alustavan tutkinnan Helsinki-Vantaalla tapahtuneesta reittikoneen vaaratilanteesta

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan torstaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneesta reittikoneen vaaratilanteesta. Otkes kertoi asiasta myöhään torstai-iltana Twitterissä.

Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut reittikone joutui vaikeuksiin heti nousun jälkeen ja joutui palaamaan takaisin lentokentälle torstai-iltana. Lentoasemayhtiö Finavia ei tarkentanut, millaisesta vaarasta oli kyse.

Otkesin mukaan kyseessä oli Fokker 50 -matkustajakone, jonka kyydissä oli 34 ihmistä. Vaaratilanne ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Mellakat jatkuvat Salomoninsaarilla

Tyynenmeren saarivaltiossa Salomoninsaarilla hallintoa vastustavat väkivaltaiset mellakat ovat jatkuneet kolmatta päivää. Saarten pääkaupungissa Honiarassa on sytytetty rakennuksia palamaan.

Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan kaduilla on tuhansia ihmisiä ja osalla on mukanaan kirveitä ja veitsiä.

Australian yleisradio ABC kertoo, että pääkaupunkiin on saapunut australialaispoliisijoukkoja. Lisäjoukkoja on myös saapumassa saarille. Saarien pääministeri Manasseh Sogavare oli ABC:n mukaan pyytänyt apua Australialta. (Lähde: AFP)

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla, Iivo ja Kerttu Niskanen jättävät sprintin väliin

Miehet ja naiset säntäävät tänään perinteisen sprinttiladulle, kun maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla. Suomen kärkikaartista Iivo ja Kerttu Niskanen jättävät sprintin väliin, mutta sinivalkoista osaamista riittää Krista Pärmäkosken ja Joni Mäen johdolla. Aika-ajot alkavat kello 11 ja pudotushiihdot 13.30.

Yhdistetyn urheilijat aloittivat urakkansa eilen suurmäen varakilpailulla, mutta maailmancup käynnistyy heidän osaltaan kunnolla puolilta päivin mäessä ja jatkuu kello 16 viiden kilometrin hiihdolla.

Mäkihyppääjät aloittivat maailmancupin viikko sitten Venäjällä. Rukalla hypätään suurmäen karsinta kello 18.10.