Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingistä Joensuuta kohti lähtenyt reittikone joutui vaaratilanteeseen heti ilmaan noustuaan

Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut reittikone joutui vaikeuksiin heti nousun jälkeen ja joutui palaamaan takaisin kentälle torstaina illalla viiden jälkeen. Vaaraa aiheutui Finavian STT:lle antamien tietojen mukaan vain kyseessä olleelle reittikoneelle.

Finavia ei tarkenna, millaisesta vaarasta oli kyse. Myöskään reittikoneen matkustajamäärää Finavia ei kerro.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta heti vaaratilanteen synnyttyä, ja paikalle lähetettiin yhteensä 15 pelastusyksikköä. Kone kääntyi nousun jälkeen heti takaisin ja pystyi laskeutumaan normaalisti Helsinki-Vantaan kentälle.

Lentoyhtiö voitti reitin kilpailutuksen

Tapahtuneesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat , jonka mukaan konetta lensi Amapola Flyg -niminen lentoyhtiö ja kone oli tyyppiä Fokker 50. Finavia vahvistaa kyseiset tiedot.

Ilta-Sanomien mukaan Amapola Flyg on ruotsalainen rahtilentoyhtiö, jonka omistaa sijoitusyhtiö Salénia AB . Lehti kertoo, että yhtiö on vuodesta 2018 lähtien liikennöinyt myös joitakin Ruotsin sisäisiä matkustajalentoja ja voitti Joensuun reitin kilpailutuksen.

– Siinä tuli lento-onnettomuusvaara Amapolalle. Kone kääntyi nousun jälkeen heti takaisin ja laskeutui normaalisti kello 17.19. Mitään lento-onnettomuutta ei ole todellakaan ollut, mutta tieto ehti lähteä järjestelmiin, Finavia kommentoi.