Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wisconsinin jouluparaatiturman uhriluku kasvaa – auton törmäyksessä loukkaantunut lapsi kuoli

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa viikonloppuisen jouluparaatiturman uhriluku kasvaa. Paikallisen syyttäjän mukaan nyt yhteensä kuusi ihmistä on kuollut miehen ajettua autolla väkijoukkoon jouluparaatissa sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Uusin kuolonuhri on tapahtumissa loukkaantunut lapsi.

Turmassa loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Yli 60 loukkaantuneen joukossa oli ainakin 18 lasta.

Teosta epäillään 39-vuotiasta Wisconsinin Milwaukeesta kotoisin olevaa miestä. Mies oli poliisin mukaan paennut toisaalla kotiympäristössä tapahtuneen välikohtauksen tapahtumapaikalta, kun poliisi oli ollut saapumassa sinne. Mies oli tämän jälkeen ajanut katumaasturillaan keskelle paraatia. Poliisi ei ollut ajanut miestä takaa.

Yhdysvaltalaiskanava CNN kertoo, että mies on saanut syytteet viidestä henkirikoksesta. Poliisin käyttämä rikosnimike viittaa tahallisuuteen. Median mukaan syyttäjät harkitsevat nyt syytteitä kuudennesta henkirikoksesta.

Motiivi epäselvä

Epäilty oli oikeuden edessä ensimmäistä kertaa paikallista aikaa tiistaina. Hänet oli otettu kiinni sunnuntaina. Miehen takuiksi asetettiin viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, kertoo CNN. Tuomari perusteli takuita sillä, että mies saattaisi paeta.

Jos epäilty saa tuomion viidestä henkirikoksesta, häntä odottaa elinkautinen vankeustuomio, joka Yhdysvalloissa voi tarkoittaa loppuelämää vankeudessa.

CNN:n mukaan poliisi ei usko kyseessä olleen terroriteko. Poliisin tiedossa ei ole, miksi mies ajoi väkijoukkoon.

Uutistoimisto AFP:n mukaan teosta epäiltyä miestä vastaan on kahden viime vuoden aikana nostettu syytteitä muiden ihmisten turvallisuuden piittaamattomasta vaarantamisesta sekä ampuma-aserikoksista. Aiemmin tässä kuussa mies sai syytteen perheväkivallasta.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.