Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Humalainen tuhosi kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla Hattulassa – epäillään murhan yrityksestä

Poliisi epäilee murhan yrityksestä miestä, joka tuhosi kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla Hattulassa Kanta-Hämeessä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio havaitsi Alangontiellä holtittomasti liikkuneen kauhakuormaajan puoli kahden aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisi yritti kiinnittää kuljettajan huomion pysäytysvaloilla ja hälytysäänillä, mutta hän jatkoi matkaansa.

Tehtävälle liittyi useampia poliisipartioita. Mies ajoi kauhakuormaajan Laukkumäentien risteykseen, missä hän poliisin mukaan käänsi ajoneuvon ympäri ja ajoi kohti partioita. Poliisit perääntyivät, jolloin mies kääntyi läheisen kiinteistön pihaan, missä hän kytki kuormaajan työvalot päälle ja nosteli kauhaa.

Epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta

Poliisilla oli oletus kuljettajan henkilöllisyydestä, ja tämä vastasikin puhelimeen kuormaajan ohjaamosta. Poliisi kävi miehen kanssa useita keskusteluja, joissa mies poliisin mukaan uhkasi monesti ajaa poliisien ja poliisiautojen päälle.

Noin kaksi ja puoli tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen mies lähti liikkeelle ja ajoi päin kahta poliisiautoa, jotka tuhoutuivat korjauskelvottomiksi. Autot olivat törmäyshetkellä tyhjillään.

Poliisi yritti pysäyttää kuormaajan ampumalla laukauksia sen moottoritilaa kohti. Kuormaaja ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan mies ajoi sen viereisen kiinteistön pihaan, missä hän tuli ulos ohjaamosta ja hänet otettiin lopulta kiinni.

Poliiseista kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Sivullisten turvaamiseksi alue eristettiin muulta liikenteeltä.

Poliisi epäilee miestä murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asian tutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Syyttäjä selvittää poliisin aseenkäyttöä tapauksessa.

Tapauksesta kertoi aiemmin Hämeen Sanomat .