Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköajoneuvojen pikalatauslaitteita valmistava kasvuyhtiö Kempower aikoo listautua pörssiin

Suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteita valmistava yhtiö Kempower suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Nopeaa kasvua tavoitteleva Kempower pyrkii keräämään osakeannilla noin 87 miljoonan euron bruttovarat. Rahoja on tarkoitus käyttää yhtiön kasvun edistämiseen tekemällä investointeja muun muassa yhtiön tuotantoon, organisaatioon sekä tutkimus- ja kehitystyöhön.

Yhtiö odottaa listautumisen tuoman lisänäkyvyyden myös parantavan Kempowerin tunnettuutta niin yleisön keskuudessa kuin työnantajanakin.

Kempower on osa lahtelaista, hitsauslaitteistaan tunnettua Kemppi Groupia . Yhtiö suunnittelee ja valmistaa muun muassa henkilöautojen, linja-autojen ja liikkuvien työkoneiden pikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempowerin latausratkaisuja on toimitettu yli 30 maahan.

Kempowerin kasvu on ollut erittäin nopeaa. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euroa, mutta tänä vuonna se oli tammi–syyskuussa jo noin 19 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli syyskuussa hieman yli sata työntekijää.

– Suunniteltu listautuminen mahdollistaisi toimintamme kehittämisen edelleen, jotta voimme jatkossakin vastata voimakkaasti kasvavaan kysyntään, sanoi Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki tiedotteessa.

Alan kasvunäkymät ovat hyvät, koska liikenne sähköistyy nopeasti eri puolilla maailmaa. Ristimäki kertoo Kempowerin verkkosivuilla , että yhtiö tavoittelee 4–6 vuoden sisällä 200 miljoonan euron liikevaihtoa.