Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Uudellamaalla seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan yleisötilaisuuksissa 20 henkilöön – rajoituksia myös yhteislaulutilaisuuksiin

Sisätiloissa pidettävien yleisötapahtumien seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan Uudellamaalla koronatilanteen takia. Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) mukaan ensi viikon torstaista alkaen tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa.

Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta. Rajoitus ei myöskään koske tilaisuuksia, joissa seisomakatsomoon tai katsomoihin otetaan yhteensä enintään 20 ihmistä.

Päätös ei kohdistu esimerkiksi messutoimintaan, vaan rajoitukset kohdistuvat katsomollisiin tapahtumiin ja niiden yleisöön. Rajoitukset eivät koske tilaisuuksien henkilökuntaa, esiintyjiä tai urheiluottelujen pelaajia.

Myös yhteislaulutilaisuudet korkeariskisiä

Päätöksellä rajoitetaan myös sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia. Yli 20 henkilön yhteislaulutilaisuuteen saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Päätös koskee myös istumapaikallisia yhteislaulutilaisuuksia.

– Olemme pyrkineet kohdistamaan välttämättömät rajoitukset hallituksen hybridistrategian mukaisesti niihin yleisötilaisuuksiin, joissa riskin viruksen leviämiselle arvioidaan asiantuntijoiden mukaan olevan suurin. Tällaisiksi tilaisuuksiksi on katsottu muun muassa yhteislaulutilaisuudet ja tilaisuudet, joissa yleisö voi pakkautua katsomossa tiiviiksi massoiksi, sanoo Etelä-Suomen avin ylitarkastaja Oona Mölsä tiedotteessa.

Yhteislaulutilaisuudet ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia.

Rajoitukset jatkuvat jouluun

Avin päätös koskee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta. Rajoitukset jatkuvat jouluaattoon saakka.

Vaihtoehto rajoituksille on koronapassin käyttöönotto, jolloin avin määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa. Jos näin toimitaan, tulee passia edellyttää koko tilaisuuden osalta ja passi tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta. Henkilökunnalta, esiintyjiltä tai otteluissa pelaavilta urheilijoilta passia ei tarkasteta.