Presidentti Niinistö pitää Saksan työvierailulla puheita muun muassa Helsingin hengestä

Presidentti Sauli Niinistön ohella tilaisuuteen osallistuu muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (vas.). Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Berliiniin 21.–23. marraskuuta. Hän on vierailun aikana muun muassa pääpuhujana Körber-säätiön järjestämässä tilaisuudessa, kertoo presidentin kanslia. Tilaisuuden aihe on Helsingin henki suurvaltakilpailun aikakaudella ja siihen osallistuvat muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin pääsihteeri Helga Schmid.

Niinistö on viime aikoina puhunut paljon "Helsingin hengestä" ja pitänyt eri yhteyksissä esillä ajatusta, että Helsingissä vuonna 1975 järjestetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä voitaisiin järjestää huippukokous Suomessa vuonna 2025.

Niinistö tapaa liittopresidentti Steinmeierin myös kahdenvälisesti maanantaina. Vierailusta kerrottiin jo viime viikolla Steinmeierin julkisen kalenterin perusteella.

Tiistaina Niinistö pitää Berliinin Humboldt-yliopistossa puheen, jonka aiheena on tarve vahvemmalle Euroopalle kovemmassa ja vaikeammassa maailmassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka