Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistö pitää Saksan työvierailulla puheita muun muassa Helsingin hengestä

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Berliiniin 21.–23. marraskuuta. Hän on vierailun aikana muun muassa pääpuhujana Körber-säätiön järjestämässä tilaisuudessa, kertoo presidentin kanslia. Tilaisuuden aihe on Helsingin henki suurvaltakilpailun aikakaudella ja siihen osallistuvat muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin pääsihteeri Helga Schmid.

Niinistö on viime aikoina puhunut paljon "Helsingin hengestä" ja pitänyt eri yhteyksissä esillä ajatusta, että Helsingissä vuonna 1975 järjestetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä voitaisiin järjestää huippukokous Suomessa vuonna 2025.

Niinistö tapaa liittopresidentti Steinmeierin myös kahdenvälisesti maanantaina. Vierailusta kerrottiin jo viime viikolla Steinmeierin julkisen kalenterin perusteella.

Tiistaina Niinistö pitää Berliinin Humboldt-yliopistossa puheen, jonka aiheena on tarve vahvemmalle Euroopalle kovemmassa ja vaikeammassa maailmassa.