Hans Välimäki ja 11 muuta ruokagurua julistivat periaatteet pohjoismaiselle keittiölle vuonna 2005 – himottuja Michelin-tähtiä alkoi ropista suomalaisiinkin ravintoloihin
Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Aromissa 6/21.
Olin syömässä vuonna 2004 uudessa kiinnostavassa ravintolassa Kööpenhaminassa. Vähäeleisesti kalustettu ravintolasali tulvi valoa. Lautasella kiikutettiin ruokaa, jonka kaikki raaka-aineet olivat Pohjoismaista. Viimeistään kaurapuurosta ja turskannahasta taiteiltu näkkileipä herätti mielenkiinnon ruokaa ja sen kokkia kohtaan.
Mainos: Itä-Savo

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.
Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk
Digitilauksen sisältö
- Ita-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
- Näköislehti
- Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
- Esaimaa.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
- Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu