Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiuru HS:lle: ministeriö valmistelee koronapassin käyttöönottoa myös työpaikoilla

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoo Helsingin Sanomille, että sosiaali- ja terveysministeriössä on aloitettu valmistelut koronapassin käyttöönottamiseksi myös työpaikoilla.

Kiurun mukaan työpaikkojen koronapassin valmisteluun osallistuu asiantuntijoita koronapassin käyttöönoton kannalta tärkeiltä hallinnonaloilta.

– Tarkoituksena on tässä vaiheessa pohtia mahdollisuuksia passisääntelyn laajentamiselle siten, ettei passin käyttö olisi sidoksissa muiden rajoitustoimenpiteiden voimassaoloon. Osana työtä arvioidaan myös mahdollisuutta laajentaa koronapassin käyttöä työpaikoille. Tämä on laaja kokonaisuus, jota täytyy arvioida perusoikeuksien näkökulmasta erittäin tarkasti, Kiuru kommentoi HS:lle.

Lisäksi ministeriössä valmistellaan lainmuutosta, jolla sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä velvoitettaisiin ottamaan koronarokotus.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden pakollinen koronarokotus mahdollistettaisiin tartuntalain 48. pykälän lisäyksellä.

HS:n haastattelemien oikeusoppineiden mukaan lisäystä ei kuitenkaan tarvittaisi, vaan koronarokotuksia voidaan vaatia jo nyt voimassa olevan lain perusteella.