Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Renkaat kasvoi kapeikoista huolimatta

Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden heinä-syyskuun liikevoitto nousi 89,1 miljoonaan euroon oltuaan vuosi sitten 62,3 miljoonaa. Liikevaihto nousi neljänneksen kasvaen suuremmaksi kuin koskaan aiemmin kolmannella vuosineljänneksellä.

Liikevaihto oli 443,5 miljoonaa, ja kasvu oli vertailukelpoisilla valuutoilla 24,6 prosenttia.

Toimitusjohtaja Jukka Moision mukaan kaikki liiketoimintayksiköt ja -alueet suoriutuivat erinomaisesti. Maailmantaloutta jarruttavat pullonkaulat ja kapeikot tuntuivat kuitenkin myös Nokian Renkaiden toiminnassa.

– Kuten ennakoimme, raaka-aine- ja logistiikkakustannusten nousu sekä konttikapasiteetin puute olivat nähtävissä kolmannella vuosineljänneksellä. Olemme korottaneet myyntihintoja ja tehneet muita toimenpiteitä kustannusinflaation vaikutusten lieventämiseksi, Moisio sanoi tiedotteessa.

Moision mukaan yhtiö on ilmoittanut uusista hinnankorotuksista monilla eri markkinoilla ja tuotteissa.

– Jatkamme tarkkaa kustannusten hallintaa, sillä kustannusinflaation odotetaan jatkuvan.

Yhdysvaltain tehtaalla jatkuu tuotannon ylösajo, ja tarkoitus on saavuttaa tänä vuonna noin miljoonan renkaan tuotanto. Suomessa yhtiö panee toimeen aiemmin kerrottuja suunnitelmiaan kasvattaa tuotantokapasiteettia 30 prosentilla.