Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laajoista tietoturvahäiriöistä aletaan varoittaa kännykän 112 Suomi -sovelluksen kautta

Laajoista tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta. Kansalaisia koskevista tieturvahäiriöistä varoittaa 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Traficomin mukaan tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista on tärkeää jakaa tietoa viiveettömästi ja monikanavaisesti, koska suurin osa suomalaisista käyttää sähköisiä palveluita ja nettiin kytkettyjä laitteita arjessaan.

– 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Kännykkä on tähän (tietoturvahäiriöistä varoittamiseen) erinomainen väline, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa yleisiä, ja ne vaativat käyttäjältä tarkkaavaisuutta ja toimia, sanoo puolestaan Hätäkeskuslaitos.

– Näitä tilanteita voi verrata fyysisen ympäristömme poikkeustilanteisiin. Otamme tietoturvailmoitukset 112 Suomi -sovellukseen digitalisaation tuomana luonnollisena lisänä tiedon tarpeisiin vastaamiseksi, sanoo johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen Hätäkeskuslaitoksesta.

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää.